Orase europene care trebuie vizitate: Varsovia, care sunt principalele atractii turistice

Varsovia, care sunt principalele atractii turistice. Distrusa aproape in totalitate, in perioada celui de-Al doilea Razboi Mondial, Varsovia a renascut in perioada ce a urmat, iar astazi se poate lauda cu multe locuri care merita vizitate.

0
1216

Varsovia este o adevarata „perla” a Europei de Est. Distrusa aproape in totalitate, in perioada celui de-Al doilea Razboi Mondial, Varsovia a renascut in perioada ce a urmat, iar astazi se poate lauda cu multe locuri care merita vizitate.

Varsovia, care sunt principalele atractii turistice: Centrul istoric

Centrul istoric este principala atractie turistica din Varsovia si arata asemenea unui oras fortificat.
Initial, orasul a fost inconjurat de un zid de pamant, iar in anul 1339 a fost fortificat cu ziduri din caramida, in jurul Castelului Regal. Cea mai mare parte a centrului istoric sau „Vechiul oras”, cum mai este denumit, a fost distrusa in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, insa ulterior, a fost refacuta.
Centrul istoric din Varsovia a fost inclus in lista Patrimoniuli Mondial UNESCO inca din anul 1980.

Varsovia, care sunt principalele atractii turistice: Coloana lui Sigismund

Coloana lui Sigismund este un important simbol al orasului si unul dintre cele mai vechi monumente din Europa Nordica (peste 350 de ani).
Coloana poate fi admirata in Piata Castelului si masoara 22 m, iar in varf, se afla statuia din bronz a regelui Sigismund de 2.75 m.
Monumentul a fost demolat de catre germani, iar statuia grav avariata. In 1949, coloana a fost reconstruita.
Ruinele coloanei originale ale lui Sigismund pot fi vazute in apropiere de Castelul Regal.

Varsovia, care sunt principalele atractii turistice: Oranjeria Wilanow

In aripa nordica a Palatului regal Lazienski a fost ridicata o cladire menita sa gazduiasca o colectie de portocali.
Constructia a inceput in anul 1860 si a fost fondata la cerera Tarului Alexandru al II-lea al Rusiei, care achizitionase una din cele mai mari colectii de plante din Europa.
Astazi, Oranjeria Wilanow gazduieste o superba gradina tropicala.

Varsovia, care sunt principalele atractii turistice: Fortareata Barbican

Fortareata Barbican facea parte, candva, din sistemul de aparare al orasului si unul din cele mai mari din tara.
Constructia se intindea de-a lungul a 14m si si cu o inaltime de 15 m. Tot in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, Fortareata Barbican a fost in mare parte distrusa, iar apoi reconstruita. Materialele de constructie folosite in recladirea fortaretei au fost cele din cadrul cladirilor istorice demolate ale oraselor Nysa si Wroclaw.

Varsovia, care sunt principalele atractii turistice: Monumentul Nicholaus Copernic

Daca treceti prin Varsovia, faceti o oprire si la Monumentul Nicholaus Copernic, ridicat in fata Palatului Staszic.
Statuia celebrului astronom il infatiseaza pe acesta tinand in maini o busola. In partea estica a piedestalului se poate vedea inscriptia in latina „Lui Nicholaus Copernic, din partea unei Natiuni Recunoscatoare”, in timp ce in partea vestica purta inscriptia in limba poloneza „Lui Mikolaj Kopernik, din partea compatriotilor sai”.
Interesant este ca dupa ce orasul a fost asediat de germani, inscriptiile in limba latina si limba poloneza au fost inlocuite cu o placa in limba germana: „Lui Nicholaus Copernic din partea Natiunii Germane”, insa ulterior, placa a fost distrusa de catre polonezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.