Zeci de arestări în Spania. Un clan din România a făcut peste 1 milion de euro din furturi

0
646

O rețea de hoți români a fost destructurată de polițiști. În această anchetă au fost arestați 42 de bărbați și femei. Dintre aceștia, trei sunt minori și au intrat în centre de corecție. Potrivit polițiștilor spanioli, cei mai în vârstă și-au învățat copiii și nepoții cum să fure.

Aceștia au acționat în zone din Getafe, Marbella, Estepona, Levante sau Catonia. Cum acționau? Foloseau foarte des „metoda îmbrățișatului”. Femeile, de exemplu, urmăreau persoane în vârstă cu bijuterii, le abordau și le cereau ajutorul pentru diverse situații.

Apoi, „în semn de mulțumire” își îmbrățișau victimele și le furau bijuteriile. Atunci când victimele simțeau că le sunt luate bijuteriile și se împotriveau, hoții deveneau foarte agresivi. Polițiștii spun că una dintre victime și-a pierdut un deget, iar o altă femeie a rămas fără un ochi din cauza loviturilor pe care le-a primit.

În urma perchezițiilor făcute în Spania și România, agenții au găsit 66 de ceasuri de lux, 264 de bijuterii, 41.000 de euro în numerar, 92 de telefoane mobile, mai multe arme de foc și 355 de vehicule de lux. Cei mai mulți membri ai clanului sunt din Țăndărei, unde anchetatorii au descoperit că aveau vile, mașini de lux și organizau des petreceri.

Oamenii legii spun că o parte din bijuterii au fost topite și transformate în lingouri de aur. Daunele pe care au făcut-o hoții din Țăndărei se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

Localitatea Țăndărei a mai fost în atenția presei europene în ultimii ani pentru traficarea și exploatarea în Marea Britanie a 181 de copii romi. 25 de persoane au fost judecate în România, iar 120 de traficanți au fost prinși și aruncați după gratii. Cei din România au fost achitați de instanță, deși împotriva lor erau acuzații dure: constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori, spălare de bani și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.