Cat castiga o infirmiera in Anglia – Printre cele mai cautate job-uri de catre romani

0
2312

‘Cat castiga o infirmiera in Anglia’ – e intrebarea multor romani care lucreaza pe acelasi post in Romania sau care si-ar dori sa lucreze asa ceva in strainatate.

Trebuie spus de la inceput ca e unul dintre cele mai cautate joburi, in special de catre romani, si motivul e unul foarte simplu: un salariu bun, un trai decent intr-o tara cu multe oportunitati.

Cat castiga o infirmiera in Anglia – Principalele conditii de angajare

Asistentul medical in Anglia se ocupa in principal de confortul batranului asistat sau persoanelor care au nevoie. Asistarea alimetatiei si administrarea alimentelor, acordarea de ingrijire igienica, imbaiere, mobilizarea si transport, respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale, acordare de prim ajutor atunci cand e cazul, completarea fisei de ingrijire.

Dupa cum puteti vedea din cerinte, munca de infirmiera nu e ceva simplu nici in Anglia dar nici in Romania. Din fericire, recompensa financiara e una pe masura.

Asistentul medical ajuta pacientii la activitatile normale de zi cu zi, in special cele de igiena, mers pe jos, hranire si toaleta personala, se mai ocupa si de monitorizarea in mod regulat a semnelor vitale ale pacientilor, inregistreaza greutatea, tensiunea, pulsul. Nu in ultimul rand, infirmiera planifica nevoile pacientilor si lucreaza cu medicii pentru a elabora un plan de sanatate pentru fiecare pacient in parte.

Cat castiga o infirmiera in Anglia – Date salariale concrete

Pentru a intelege mai bine cat castiga o infirmiera in Anglia, va prezentam datele concrete ale unui anunt de angajare. Desigur, situatia difera de la un job la altul, insa ca medie, acestea sunt cifrele in jurul caruia se ‘invarte’ salariul unei infirmiere in Anglia.

Salariul este incepand de la 9 lire pe ora, minimum 48 de ore lucrate saptamanal dar cu posibilitatea de extra ore – ingrijire batrani – 9 lire pe ora, pentru asistenti medicali salariul e negociabil.

Printre beneficii se regaseste contractul de munca pe perioada nedeterminata, full time cu posibilitate de ore suplimentare. Garantarea a 40 de ore pe saptamana, training gratuit, cazare asigurata contra cost, 28 de zile de concediu platit pe an dar si asistenta in obtinerea NINO si a contului bancar.

Salarizarea poate sa si creasca daca muncesti in zilele de sarbatori legale, acestea sunt platite cu 11.95 lire pe ora.

Dupa perioada de proba salariul poate ajunge la minimum de 1.134 lire pe luna in functie de orele lucrate dar si pana la 2.170.

O multime de astfel de joburi poti sa gasesti AICI.

Cat castiga o infirmiera in Anglia – Asistentii medicali pot castiga maibine in functie de experienta si calificare

Pentru postul de infirmiera sau asistent medical se poate lucra atat la stat cat si la privat. Desigur, in privat salariile sunt mai mari si pot ajunte in functie de experienta si calificare chiar in jurul a 2600 de lire pe luna. Numarul de ore lucrate pe saptamana poate ajunte pana la 72.

Asistentii medicali care pleaca din Romania pot lucra chiar in sistemul de stat din Anglia, acolo unde un salariu pentru un incepator incepe de la 23.000 de lire pe an, cu posibilitatea de ore suplimentare.

Salariul nu e unul foarte mare, insa se poate duce un trai mai mult decat decent cu aceasta suma. In principiu, depinde si de zona in care sunteti in Anglia pentru ca pot sa difere foarte mult costurile vietii, in special cu cazarea. Daca vorbim despre Londra, acolo chiria ajunge sa coste enorm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.