Pedeapsă maximă pentru un român care a ucis o artistă britanică. A fost prins după 6 ani

0
489
FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Un român care a ucis-o în bătaie pe artista britanică Valerie Graves a fost condamnat la închisoare pe viață. Potrivit The Guardian, crima a avut loc în 2013, după Crăciun, și i-a șocat pe oamenii din Bosham, West Sussex, unde locuia Valerie Graves.

Femeia a fost găsită fără suflare în dormitorul casei care valora în jur de 1,6 milioane de lire sterline, spun jurnaliștii britanici. Anchetatorii au spus în fața judecătorilor că românul a fost extrem de violent, iar pe corpul lui Valerie Graves au fost găsite urme asemănătoare cu cele provocate în urma unui accident rutier.

Valerie Graves se mutase de curând din Scoția pentru a fi mai aproape de familia ei.

Cel care a comis fapta se numește Cristian S., are 28 de ani și este din Dej. În fața judecătorilor, acesta și-a recunoscut crima și a pledat vinovat. Presa britanică scrie că a venit la proces flancat de trei oameni de securitate și a discutat cu ajutorul unui translator.

Procurorul a spus că românul a intrat în casă ca să o jefuiască și nu se aștepta să fie cineva în casă. Atacatorul ar fi știut destul de bine casă pentru că ar fi lucrat o perioadă scurtă la îngrijirea proprietății.

În fața instanței, acesta a spus că avea informații că în casă s-ar afla un seif în care se aflau sume mari de bani și lingouri de aur. Când a intrat a dat peste femeie pe care a atacat-o cu un ciocan.

Acest caz de crimă a fost cel mai amplu din istoria poliției din Sussex, au spus anchetatorii. Autorul a fost prins abia în luna iulie din 2019, în România și apoi extrădat în Marea Britanie.

„Era un spirit liber, îi plăcea viața și era un artist talentat. A trăit în jur de 10 ani în Scoția, o țară care a inspirat-o în arta sa. Toată întâmplarea aceasta a devastatoare pentru familie și a provocat un șoc puternic”, a declarat, în fața judecătorilor, fiul lui Graves, Tim Wood.

Criminalul a fost condamnat pe viață, cu posibilitatea de a cere eliberarea condiționată după aproape 24 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.