De ce li se spune „koleka” șoferilor români de TIR care conduc în Europa

0
619
FOTO: Nils Beyer/Facebook
FOTO: Nils Beyer/Facebook

Într-o parcare din Germania, între Nürnberg și Ingolstadt, un șofer de TIR cu număr de Bihor și-a făcut curat în cabină, iar un coleg dintr-o altă țară europeană a fotografiat gunoaiele pe care acesta le-a adunat în fața cabinei.

Imaginile au ajuns pe grupul de Facebook „Koleka Problem”, unde au generat o întreagă dezbatere cu păreri pro și contra. Cel care a publicat imaginile scrie că șoferul „koleka își curăță apartamentul pentru următorul șofer”.

Pe același grup este explicat, în limba engleză, ce înseamnă „koleka”. Cel care a scris-o spune că totul e o glumă și îi roagă pe cei care vizitează grupul să nu ia lucrurile personal.

„Un Koleka este, în general, un șofer din Europa de Est, care poate conduce și pentru companii din vestul Europei. Poartă de regulă vestă fără mâneci, pantaloni de trening, șosete și sandale de duș (de preferință Addis) și o jachetă hi vis [n.t. reflectorizantă].
Vorbește engleza spartă sau are expresii universale, cum ar fi commerade, katistrof, mare problemă, Koleka.
Conduce un DAF alb XF, nespălat de câteva luni. Are perdele cu volănașe, cel puțin 10 viniete, 2 sisteme de navigare neactualizate de mai mulți ani și va ignora indicațiile navi-ului sau le va urmări pe câmpuri și va rămâne blocat, o sobă cu gaz și o ofertă mare de cartofi, cârnați și vodcă de casă.
Va trage o prelată laterală peste remorca cu zgârieturi vechi de mai mulți ani și avarii din lovirea clădirilor și podurilor. Va conduce în principal în vestul Europei, unde va face călătorii lungi de până la 3 luni încontinuu, familia îi va uita numele. Va avea multe probleme atunci când vine vorba de datul cu spatele la rampele de încărcare.
Va evita să plătească pentru parcare și își va spăla rufele, în timp ce va face un duș; dacă sunt mai mult de 2 koleki care se știu reciproc, se vor îmbăta ca naiba la 45 de ani și fie vor cădea morți de beți și vor dormi pe jos, fie se vor lua la cafteală”, scrie în descrierea grupului „Koleka problem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.