Prin ce tari treci din Romania pana in Anglia – traseul cel mai scurt si taxele de drum

0
10205
prin ce tari treci din romania pana in anglia

Prin ce tari treci din Romania pana in Anglia – Traseul cu masina personala sau cu o cursa intre cele doua tari este de aproximativ 2500 de kilometri, destul de obositor de parcurs.

Tocmai din acest motiv e bine sa alegeti cel mai scurt drum si sa studiati cu atentie dinainte tarile prin care se trece, traseul precis si taxele de drum din Europa.

Noi va recomandam in continuare una dintre rutele cel mai des folosite de catre cei care lucreaza chiar in firmele de transport in comun persoane sau de catre cei care transporta marfa intre cele doua tari.

Prin ce tari treci din Romania pana in Anglia

Ungaria, Austria, Germania, Belgia si Franta sunt tarile prin care trebuie sa treci obligatoriu atunci cand mergi din Romania in Anglia si parcurgi cei 2500 de kilometri.

Fie ca plecati din Bucuresti sau din partea vestica a tarii trebuie sa urmati traseul catre Budapesta, Ungaria – Viena, Austria – Nurnberg, Germania – Frankfurt am Main, Germania – Koln, Germania – Bruxelles, Belgia – Gent, Belgia – Calais, Franta.

De aici trebuie sa treceti cu feribotul catre Dover, din Calais. Pe acest traseu calatoria cu feribotul ajunge sa coste cel mai putin, dureaza o ora si jumatate si e cea mai scurta varianta. Gasiti bilete pentru feribot AICI.

Varianta ceva mai scumpa este Euro Tunelul ce are preturi care variaza de la 23 de lire sterline pana la 127, in functie de durata calatoriei. Mai exista o varianta alternativa ce adauga o tara pe lista celor tranzitate in aceasta calatorie: feribotul din Olanda care costa 500 de euro si calatoria dureaza 6-7 ore.

De aici inainte, traseul catre Londra cel mai scurt este prin Dover, Dartford.

Prin ce tari treci din Romania pana in Anglia si ce taxe ai de platit

Trebuie sa stiti ca pe traseul catre Anglia nu aveti taxe de autostrada sau vignete ci singurele taxe sunt pentru anumite tunele sau poduri, la fel cum este si in cazul feribotului sau Euro Tunelului.

In schimb aveti mare grija atunci cand alegeti cel mai scurt drum din Romania catre Anglia si doriti sa ajungeti cat mai repede: nu depasiti viteza legala pentru ca amenzile sunt piperate.

Pe teritoriul Angliei amenzile pentru depasirea vitezei incep de la 100 de lire sterline. Legea Transporturilor are in vedere amenzi si pentru soferii care nu respecta normele de ore petrecute la volan. Cei care nu respecta legea si nu fac pauze pentru odihna pot ajunge la amenzi de 2500 de lire sterline.

De ce pleaca romanii in Anglia

Cu toate ca cei mai multi romani care pleaca in Anglia lucreaza in domeniile cel mai slab platite precum constructii, servicii, agricultura, ei au si cheltuieli destul de mari cu chiriile si transportul, tot reusesc sa faca mai multi bani ca in tara.

In Anglia salariul mediu e de 27000 de lire pe an, in jur de 2250 pe luna.

Chiria e de departe cea mai complicata problema a traiului in Anglia. Costul ei variaza mult in functie de oras, zona si tipul locuintei dar si suprafata ei. Cum era si de asteptat, cea mai scumpa chirie e in Londra. In orasele mari in general pretul de inchiriere al unei singure camere porneste de la 50-70 de lire pe saptamana.

Din fericire preturile alimentelor in supermarket e de multe ori chiar mai mic decat in Romania si se gasesc o varietate mare de cantine, localuri cu autoservire cu preturi bune. Cu mancarea se cheltuie in jur de 150-200 de lire de persoana pentru o luna intreaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.