Munti din Romania in care au loc des avalanse. Cele mai periculoase trasee pe timp de iarna

In lantul carpatic din Romania au loc anual mai multe avalanse. Aceste fenomene au facut si cateva victime, de-a lungul anilor, surprinse pe acesti munti din Romania in care au loc des avalanse.

0
1350

In lantul carpatic din Romania au loc anual mai multe avalanse. Aceste fenomene au lasat au facut si cateva victime, surprinse pe acesti munti din Romania in care au loc des avalanse.
La inceputul anului 2018, intr-un interval de doar o saptamana, s-au produs deja 3 avalanse in Muntii Bucegi, pe valea Cerbului, dar si in Muntii Fagaras.

Munti din Romania in care au loc des avalanse

Potrivit datelor, in ultimii 18 ani, cele mai multe avalanse din Romania s-au produs in Muntii Bucegi si in MUntii Fagaras, dupa cum urmeaza.

13 ianuarie 2018 – Un alpinist a fost dat disparut dupa ce o avalansa a maturat Valea Costilei din Muntii Bucegi si a ingropat un alpinist sub zapada. Tanarul in varsta de 30 de ani nu a fost gasit nici dupa zile intregi de cautari.

5 ianuarie 2017 — Două persoane, aflate într-un autoturism care a rămas blocat în urma unei avalanșe produse pe drumul spre cabana spre cabana Șoricelul, situată pe dealul Usturoiului de lângă municipiul Baia Mare, au fost salvate de jandarmi.

22 aprilie 2017 – alpinista Dor Geta Popescu, care la varsta de 14 ani intrase deja in Cartea Recordurilor, a murit dupa ce a fost surprinsa de o avalansa in Muntii Retezat. In expedietie, un coleg de-al ei, de aceeasi varsta, si-a pierdut viata.

11 aprilie 2015 – un schior s-a ales cu leziunigrave dupa ce a fost surprins de o avalansa in Muntii Fagarasului, zona Varfului Laita.

Munti din Romania in care au loc des avalanse

31 ianuarie 2015 – doi salvamontisti au reusit sa scape teferi, dupa ce o avalansa s-a produs in zona in care se aflau, la Balea Lac, in Muntii Fagaras.

7 februarie 2010 – o persoana a murit ingropata in zapada, in urma unei avalanse produse in Muntii Bucegi.

9 martie – Doua persoane au murit din cauza unei avalanse produse in apropiere de Varful Mutu din Masivul Valcan.

22 februarie 2009 – Trupul unui turist in varsta de 24 de ani a fost descoperit fara viata in Muntii Bucegi. Prima banuiala a salvamontistilor a fost aceea ca tanarul si-a pierdut viata intr-o avalansa.

martie 2008 — Salvamontistii au salvat un băiat dispărut într-o avalanșă produsă între Balea Lac si Baea Cascada, la altitudinea de 1.800 de metri.

7 martie 2007 — Trei alpinisti au fost prinși de o avalansa produsa la peste 2.300 de metri altitudine, in locul Strunga Dracului, la nordul Varfului Negoiu, în Muntii Fagaras. Cei trei au fost grav raniti.

30 ianuarie 2006 – Trupul unui schior surprins de o avalansa a fost gasit in muntii Bucegi.

9 martie 2005 — Un salvamontist argesean a disparut pe traseul Piscu Negru — Refugiul cota 2000 — Balea Lac din Muntii Fagaras.

20 decembrie 2004 — Un tanar in varsta de 25 de ani a murit, in timp ce prietenul sau a supravietuit, in timpul unei avalanșe declansate în Saua Doamnei, pe un versant al Muntilor Fagarasului.

18 ianuarie 2014 – Cinci persoane au murit dupa ce s-a produs o avalansa in Valea Morarului, din Masivul Bucegi.

23 ianuarie 2000 — O persoana si-a pierdut viata din cauza unei avalanse ce s-a produs in satul Ursici din judetul Hunedoara. Avalansa a surprins trei persoane, doua dintre ele reusind sa se salveze.

Munti din Romania in care au loc des avalanse. Cea mai cumplita avalansa s-a produs in Muntii Fagaras

Avalansa din Romania care a produs cele mai multe victime a avut loc la data de 17 aprilie 1977. Patru persoane adulte si 19 copii au pierit sub zapada, in timp ce se aflau la schi pe o partie de langa Balea Lac.
Avalansa puternica venita de pe versant a facut ca gheata lacului sa se sparga sub greutatea zapezii, iar trupurile victimelor sa se afunde. Din acest motiv, cautarile au fost extrem de dificile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.