Un bărbat a mers să-și salveze fiica din atacul Hamas: „S-ar putea să fie mort”

0
290

Un bărbat din Israel a dispărut după ce a încercat să își salveze fiica de luptătorii Hamas. Sâmbătă, 7 octombrie, Maya Peretz se afla la un festival de muzică organizat în apropiere de granița cu Gaza. După declanșarea atacurilor cu rachete, luptătorii Hamas au trecut granița în Israel și au început să atace civili, ajungând și la Nova Festival, eveniment la care lua parte și Maya. Fata era la telefon cu tatăl ei atunci când s-a declanșat atacul Hamas.

Tatăl a pornit în salvarea fiicei

Mark Peretz vorbea la telefonu cu fata lui atunci când s-au auzit împușcături și țipete. Dându-și seama că fata lui e în pericol s-a urcat în mașina și a plecat să o salveze
„Când ne-am dat seama că Hamas au trecut granița, tata a realizat că sora mea poate fi răpită oricând așa că s-a urcat în mașina și a pornit spre sud”, spune Gilad, fiul lui Peretz.

„Ar putea fi mort”

Tatăl a ajuns la locul desfășurării festivalului în timp ce se dădeau lupte între armata israeliană și Hamas, dar nu și-a mai găsit fiica și a pierdut și contactul cu familia lui. Din fericire, fata a scăpat nevătămată, după ce s-a ascuns în tufișuri și tomberoane iar mai apoi s-a adăpostit într-o secție de poliție, informeaza CNN.
„Tata este un familist și un luptător, a încercat să își salveze fiica. Ar putea fi mort sau răpit la ora aceasta. Ne este dor de el”, a încheiat Gilad Peretz.

Salvatorii care s-au deplasat la locul festivalului au declarat că aproape 300 de persoane au fost declarate moarte. De asemenea, unele persoane care au scăpat cu viața au fost luate ostatice de Hamas, pe rețelele sociale apărând mai multe filmări cu acestea înconjurate de luptători înarmați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.