Cele mai frumoase lacuri din Romania. Top 10

Pe teritoriul tarii noastre exista numeroase lacuri care atrag mii de turisti periodic. Noi am alcatuit un top 10 cele mai frumoase lacuri din Romania si care sunt pozitionate in toate zonele geografice ale tarii.

0
2200

Pe teritoriul tarii noastre exista numeroase lacuri care atrag mii de turisti periodic. Noi am alcatuit un top 10 cele mai frumoase lacuri din Romania si care sunt pozitionate in toate zonele geografice ale tarii.

1.Cele mai frumoase lacuri din Romania: Izvorul Muntelui Bicaz

Format la poalele Muntilor Ceahlau, pe raul Bistrita, lacul are o suprafata de 33kmp. Este al doilea lac artificial din Romania, ca marime si al treilea ca inaltime, potrivit Adevarul.

2. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Limanul Razim

Este considerat cel mai mare lac din Romania. Situat in judetul Tulcea, lacul poate fi considerat o adevarata mare interioara, de 415 kmp de tip laguna, fiind un fost golf al Marii Negre, dar care in timp a fost blocat de un cordon de nisip.

3. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Rosu

Format la poalele Muntelui Hasmasu Mare, judetul Harghita. Aerul curat, zona ferita de vanturi si temperatura placuta din timpul verii il pozitioneaza in topul lacurilor din Romania.

4. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Balea

Balea Lac este format pe Transfagarasan, intr-un loc abrupt, plin de curbe si ideal pentru iubitorii de drumetii si alpinism. Inconjurat de munti, privelistea este una cu adevarat impresionanta.

5. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Albastru

Cu adevarat unic este Lacul Albastru, fiind singurul lac din lume care isi schimba culoarea in functie de lumina. Cei ce au drum in orasul Baia Sprie, judetul Maramures, pot vizita si acesta frumusete a naturii.

6. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Sfanta Ana

In judetul Harghita se afla singurul lac vulcanic din Romania. Situat in masivul Ciomatu, Lacul Sfanta Ana este asezat pe fundul unui vulcan stins si se afla la o altitudine de 946 m.

7. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Vulturilor

Supranumit si „lacul fara fund”, Lacul Vulturilor se afla la o altitudine de 1420 m, in apropiere de comuna Siriu, judetul Buzau.

8. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Capra

Lacul Capra este un lac de origine glaciara, situat in Muntii Fagaras. Se afla situat la mica distanta de Lacul Balea.

9. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Ochiul Beiului

Este una din atractiile din Parcul National Cheile Nerei. Culoarea superba a apei – albastru turcoaz atrage un numar mare de turisti, dar si obiectivele turistice din jurul sau.

10. Cele mai frumoase lacuri din Romania: Lacul Vidraru

Este cel mai adanc lac din Romania, cu o adancim a apei de 155 m. Barajul Vidraru este cel mai mare baraj in arc din Romania. Lacul Vidraru este un lac de acumulate aflat in judetul Arges, pe raul Arges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.