Acte necesare pentru transfer in strainatate – Ce se cere in Anglia

0
3925

Acte necesare pentru transfer in strainatate – Iata pe larg cateva explicatii despre cum functioneaza sistemul de educatie in Anglia si cu ce se confrunta elevii care pleaca din Romania in Regat.

Este important de stiut ca elevii romani care doresc sa studieze in sistemul de invatamant preuniversitar pot invata gratuit la scolile publice din tarile Uniunii Europene, la fel cum si copiii straini pot urma cursurile scolilor din Romania.

Transferul unui elev de la o scoala romaneasca la una din orice tara a UE se poate face foarte simplu in ziua de azi, este la fel ca transferul dintr-o localitate in alta.

Acte necesare pentru transfer scolar in strainatate – Cazul Anglia

Transferul copiilor din Romania in UK se realizeaza relativ usor daca sunt urmati pasii corecti ai procedurii. Daca ati venit in Anglia si v-ati stabilit deja intr-o localitate, veti avea un contract de inchiriere si implicit un anume post code care va indica de ce consiliu apartineti.

Sunati la acest consiliu sau mergeti chiar personal acolo pentru a inscrie copilul si pentru a vedea lista cu scolile din zona in care va aflati, dar si locurile disponibile.

Cei care au trecut prin aceasta procedura in Anglia sustin ca daca aveti preferinta pentru o anumita scoala, ideal e sa insistati putin cu o vizita sau un telefon pentru a arata celor de acolo ca sunteti implicat in educatia copilului.

Acte necesare pentru transfer in strainatate

Practic, ca acte aveti nevoie doar de dovada de adresa si certificatul de nastere al copilului care nici nu e nevoie sa fie tradus.

Procedura de inscriere presupune un test la engleza, unul la matematica si un altul la stiinte cu cateva intrebari din fizica, chimie si biologie. Astfel se testeaza nivelul de plecare al elevului si grupa de incadrare.

Atunci cand un copil are nevoie de mai multa atentie, va fi inrolat in grupa D si pe masura ce avanseaza va fi mutat in grupa C, B si A, cea mai avansata.

Evaluarea nu tine cont de clasa absolvita in Romania. De exemplu, un caz concret al unei eleve care a terminat clasa a 8-a in Romania si a sustinut testul in Anglia, a fost incadrata direct in clasa a 10-a, fara sa mai faca anul 9 nicaieri.

Totul depinde de pregatire, de nivelul de engleza.

Cum e sistemul de invatamant din Anglia

In Anglia, elevii incep scoala de la o varsta frageda si stau la cursuri 6 ore pe zi.

De la 3-4 ani copilul merge la gradinita, intre 4 si 5 ani urmeaza cursurile Reception Class, intre 5 si 11 ani Primary School, intre 11 si 16 ani secondary school si abia intre 16 si 18 ani college.

Calendarul anului scolar in Anglia

Vacantele din Anglia sunt mult mai putine ca numar de zile fata de cele din Romania. Cursurile sunt structurate in term – echivalentul unui semestru. Nu exista mai mult de 6 saptamani consecutive de cursuri.

Scoala incepe la inceputul lunii septembrie si prima vacanta are loc abia in noiembrie. Mai sunt vacante de Craciun, 2 saptamani, alte 2 saptamani de Paste, una intre semestre, in februarie si o alta vacanta in mai. Finalul scolii e undeva in jurul datei de 20 iulie iar vacanta de vara are 6 sau 7 saptamani.

Acte necesare pentru transfer scolar in strainatate – Cand se fac inscrierile in Anglia

Admiterea pentru scoala in Anglia se face in septembrie pentru anul viitor. Inscrierile pentru Primary school se pot face online pana cel tarziu la jumatatea lunii decembrie a anului curent. Pentru Secondary School inscrierile se pot face pana pe 31 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.