Reguli impuse de autoritățile italiene împotriva coronavirusului: Fără strângeri de mână sau săruturi

0
484
FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com
FOTO: dimitrisvetsikas1969/Pixabay.com

Autoritățile italiene au trimis Ministerului Sănătății mai multe măsuri pentru a se evita răspândirea coronavirusului. Acest set de reguli urmează să fie adoptat miercuri și să rămână în vigoare timp de 30 de zile.

Printre altele, se recomandă să se păstreze o distanță de minim un metru față de ceilalți, salutul să se facă fără săruturi sau strângeri de mâini. De asemenea, se recomandă evitarea locurilor aglomerate, iar cei care au febră trebuie să rămână acasă dacă nu bănuiesc că au luat virusul.

Toate evenimentele, inclusiv cele sportive, vor fi evitate în următoarele 30 de zile. De altfel, partida dintre Juventus și AC Milan, din Cupa Italiei, care trbuia să aibă loc miercuri seara, a fost amânată. Partida trebuia să se dispute cu porțile închise, dar prefecătura din Torino a decis amânarea meciului.

Celor care trăiesc în Italia li se mai recomandă și să își scoată bijuteriile atunci când se spală pe mâini, pentru că nu permit igienizarea totală. Recomandările sunt făcute de Comitetul Tehnic și ar putea fi incluse într-un decret al premierului Giuseppe Conte.

Cea mai recentă statistică arată că sunt peste 2.500 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Italia. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 79. Șeful Agenției de Protecție Civilă italiană, Angelo Borelli, a declarat că 160 de pacienți s-au însănătoșit complet, sunt 1.263 de pacienți în spital, iar 166 se află la terapie intensivă.

Aproape 1.000 dintre cazurile de contaminare confirmate prezintă simptome uşoare sau sunt asimptomatice.

Majoritatea cazurilor rămân concentrate în nordul ţării, cu 1.520 în Lombardia, 420 în Emilia-Romagna şi 307 în Veneto. Cu excepţia regiunii Valle d’Aosta din nord-vest, toate celelalte au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Librarii italieni spun că au explodat vânzările romanului „Ciuma”, de Albert Camus. Subiectul cărții este o epidemie fictivă care duce la izolarea unui oraș din Algeria, în 1940. De altfel, editorii cărții spun că vânzările ar fi crescut în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.