Doi români au fost condamnați în Marea Britanie pentru un jaf de 300.000 de lire

0
633
FOTO: fsHH/Pixabay.com
FOTO: fsHH/Pixabay.com

Doi hoți români, care au forat prin ziduri, pentru a fura dintr-un magazin de bijuterii din centrul Londrei, au fost condamnați la șase ani de închisoare. Cei doi bărbați, în vârstă de 44 de ani și 46 de ani, au fost fost găsiți vinovați pentru comiterea furtului pe care anchetatorii l-au considerat „sofisticat și îndrăzneț”. Spargerea a fost dată la magazinul George Attenborough&Son Jewellers.

Cei doi, ajutați de un complice, tot român, care a recunoscut și el jaful, au comis fapta în wekendul din 23-24 martie, anul trecut. Juraţii de la Curtea coroanei din Southwark au avut nevoie de doar 32 de minute pentru a-i condamna pe cei doi, după ce procurorul Philip Stott a spus că există „dovezi copleşitoare” privind vinovăţia lor.

Când a citit sentința, judecătorul Jo Boothby a spus că cei doi români au venit în Marea Britanie, cu un „profesionalism considerabil”. „Aţi venit ca o echipă, nu am nicio îndoială, având deja luată decizia că veţi ataca George Attenborough and Son. În februarie aţi cumpărat o maşină şi aţi închiriat un apartament în Stratford. În martie aţi efectuat vizite de recunoaştere pe Fleet Street pentru a vă plănui jaful. A fost un jaf de foarte mare valoare, de aur şi bijuterii.

Aţi acoperit camerele de supraveghere şi aţi petrecut două zile şi două nopţi croindu-vă drum spre magazin şi provocând pagube semnificative. După aceea aţi părăsit în grabă ţara şi v-aţi întors în România, unde probabil aţi pasat bijuteriile altcuiva, a spus judecătorul.

Potrivit anchetatorilor, hoții români au încercat să ajungă în magazinul de bijuterii, însă, din greșeală, pe 23 martie, au forat în peretele unui magazin de pariuri din vecinătate. Însă a doua zi au nimerit peretele magazinului de bijuterii. Grupul a furat bijuterii în valoare de 298.987 de lire sterline şi a încercat să spargă şi seiful magazinului, în care se aflau obiecte estimate la 400.000 de lire sterline, dar n-au reușit.

În următoarele două zile după furt au fugit din Marea Britanie și au fost prinși în România.

FOTO: fsHH/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.