Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel

0
816
Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel

Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel.

Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel. TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 80 min
Gata in: 110 min
INGREDIENTE
1 kg carne de vită tocată
400 g cannelloni
1 ceapă mare tocată mărunt
6 căței de usturoi tocați
1 linguriță zahăr
1, 200 kg sos marinara
Pentru topping
600 ml lapte
50 g unt
50 g făină
140 g cașcaval afumat
150 g parmezan
oregano, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel – rețetă delicioasă și simplă, pe bază de paste și carne tocată, inventată de sicilieni. O masă delicioasă, perfectă pentru o masă în familie. Da, durează mai mult ca altele, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute. Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara ( făcut după rețeta asta simplă de aici) și zahărul. Lasă pe foc mic, semi-acoperit, 20 de minute.

Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel

Între timp, ocupă-te de sosul bechamel. Topește untul la foc mic într-o crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și lasă așa 1 minut. Adaugă laptele, treptat și amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, timp de 2 minute. Dă de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper. Amestecă și acoperă.

Retete bucatarie italiana: cannelloni cu carne de vita in sos bechamel

Toarnă restul de sos marinara rămas pe fundul unei tăvi care nu lipește. Umple fiecare cannelloni în parte cu carnea tocată, așezând, pe rând, în tavă. Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Servește fierbinte.

Bucataria italiana este una dintre cele mai diverse bucatarii si asta din doua motive: datorita dezvoltarii independente a regiunilor si a influentelor diferite pe care le-au suferit italienii de la popoarele cu care au intrat in contact.

Anumite ingrediente sunt foarte comune, fiind intalnite cam in toate zonele Italiei, cum sunt pastele, legumele, uleiul de masline si pestele. Cu toate acestea, painea spre exemplu, oricat de comuna, imbraca nenumarate forme locale foarte diferite.

La fel si pastele, care sunt in principal in doua variante, paste uscate din grau dur, originare din sud, si paste proaspete cu ou, care sunt preferate in nord. Dar in afara de acestea, mai exista si variante mai particulare, cum sunt gnocchi, care pe langa faina si ou mai contin si branza, cartofi, pesmet, ierburi, spanac, in functie de provenienta.

Pastele de asemenea pot fi simple, dar in forme variate, sau umplute: ravioli care sunt plate, decupate in diferite forme, cu umplutura intre doua foi de aluat, sau tortellini, in forma de inel. In oricare dintre variante, specifica pentru Italia este prepararea pastelor al dente, adica fierte atat cat sa ramana totusi usor crocante, si asezonarea lor cu diferite sosuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.