Retete bucatarie italiana: paste arrabiata. Reteta adevarata

0
167
Retete bucatarie italiana: paste arrabiata

Retete bucatarie italiana: paste arrabiata. Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor.

Retete bucatarie italiana: paste arrabiata

Un pranz din zilele de lucru va incepe cu un primo (felul intai), constand dintr-o farfurie adanca cu supa, risotto (orez) sau pasta (spaghetti) de diverse feluri. Cantitatea de mancare este de aproximativ o cana sau poate putin mai mult, deoarece nu are scopul de fi o masa intrega. La restaurant sau la mesele festive, pot fi mai multe feluri intai, spre exemplu risotto, o varietate de pasta si ravioli (paste umplute), dar volumul lor total va fi tot in jur de o cana.

Retete bucatarie italiana: paste arrabiata

Ingredientele joaca un rol vital in farmecul preparatelor italienesti. Legumele proaspete si ierburile ajuta aceste feluri de mancare sa aiba un gust subtil si delicios. Simplitatea este o alta regula culinara pe care bucatarii italieni o respecta cu sfintenie. Acestia amesteca cu indemanare cateva ierburi clasice si legume ce dau nastere unui gust extraordinar. Prospetimea ingredientelor si gusturile puternice creeaza o simfonie de neuitat.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE
450 g paste
430 g sos de roșii
6 căței de usturoi pisați
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 și 1/2 linguriță ulei de măsline
o mână de pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper după gust
OPȚIONAL: parmezan ras deasupra

MOD DE PREPARARE

Retete bucatarie italiana: paste arrabiata

Una din rețetele de bază ale bucătăriei italienești, pastele arrabiata sunt ușor și rapid de făcut, din ingrediente puține și tare ieftine. Nu e de mirare că le găsești chiar și la restaurantele tip fast-food, toată lumea le iubește! Sunt o soluție ideală atunci când ești presat de timp și vrei să faci ceva de casă, de la zero.

Rețeta de bază este una considerată picantă, dar poți decide tu intensitatea condimentelor folosite.

Pune pastele la fiert.

Încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și lasă la sotat până se rumenește ușor usturoiul (2-3 minute). Toarnă sosul de roșii cu jumătate de cană de apă. Amestecă, micșorează focul și lasă la făcut 10 minute.

Scurge pastele când sunt gata. Adaugă pătrunjelul peste sos și toarnă apoi totul peste paste. Presară pătrunjel deasupra, dacă vrei, înainte de servire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here