Afaceri romanesti in Germania. Cum au devenit patroni romanii plecati la munca in strainatate

In ultimii ani, tot mai multi imigranti au deschis afaceri romanesti in Germania. Romanii plecati de acasa au ales, dupa o perioada de munca, sa devina proprii lor patroni.

0
2044

In ultimii ani, tot mai multi imigranti au deschis afaceri romanesti in Germania. Romanii plecati de acasa au ales, dupa o perioada de munca, sa devina proprii lor patroni.
Domeniul comertului si cel al gastronomiei ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste deschiderea firmelor mici si mijlocii de catre imigranti, in Germania.
Iata cateva exemple de afaceri romanesti in Germania si cum au reusit sa se dezvolte in ultimii ani.

Afaceri romanesti in Germania. Restaurantul romanesc care poarta numele Sibiului

Aflat la cateva minute distanta de mers cu masina din Frankfurt, restaurantul ”Hermannstadt GrillHaus” a devenit un nume sonor pentru multi romani. Pe langa faptul ca este cel mai apreciat restaurant romanesc din Germania, localul poarta si numele Sibiului, in germana.
Potrivit oradesibiu.ro, Hermannstadt GrillHaus aduce constant in locatie, artisti populari care sunt iubiti de romanii ce traiesc in Germania si aleg să treaca pragul restaurantului. Intr-un an, pentru petrecerea de 8 martie, a concertat Aurel Tamas si band-ul acestuia, iar alta data au venit acolo Cornelia si Lupu Rednic.
Patronul restaurantului este Adrian Timplaru, un personaj controversat al Sibiului, dar mandru de originile sale.

Afaceri romanesti in Germania. Cel mai indragit restaurant romanesc din Munchen

In Munchen, pe Leopoldstrasse, restaurantul romanesc „Gabriel’s” este una din acele afaceri romanesti din Germania care se bucura de multa popularitate.
Gabriel Catalin Ilinca, un tanar care a inchiriat un spatiu ce apartine Hotelului Leopold, a reusit sa dezvolte o afacere de succes.
Angajatii sunt toti romani, iar zilnic peste 30 de romani calca pragul restaurantului sau.
Zona este una frecventata de multi microbisti care in perioada meciurilor se aduna in diverse localuri pentru a sarbatori succesul.

Afaceri romanesti in Germania. Magazin cu produse traditionale romanesti din Gelsenkirchen

Danut Matei, proprietarul magazinului, a deschis impreuna cu sotia sa un magazin 100% romanesc, in care romanii din Germania se pot bucura de gustul produselor traditionale de acasa.
Potrivit ziarulromanesc.de, magazinul se afla in localitatea Gelsenkirchen din landul Renania de Nord-Westfalia si se numeşte D.A. Rebeca, de la Danuţ – Ana – Rebeca, numele tuturor membrilor familiei.
Marfa este adusaa din România, iar preturile sunt comparabile cu cele ale produselor germane. „De exemplu, unul dintre produsele cele mai vandute, salamul de Sibiu, la noi se gaseste cu 20 de euro kg. In Romania sunt unele produse mai scumpe decat aici.”, povesteste patronul magazinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.