Șoferii de TIR români jigniți de nemți pe Facebook

0
569
FOTO: Facebook via Observator.tv
FOTO: Facebook via Observator.tv

Gestul unui șofer de TIR în Germania a provocat o adevărată furtună de comentarii jignitoare pe rețelele de socializare la adresa conducătorilor auto profesioniști din țara noastră care șofează pe drumurile Uniunii Europene.

Un șofer român s-a enervat că nu are loc să vireze la stânga pe o stradă în Germania, a dat cu spatele prea mult și a scăpat TIR-ul de pe șosea. A ajuns aproape de o casă și a stat 5 ore până a venit să îl ajute cineva.

Mai multe imagini cu acest incident postate pe Facebook au strâns sute de comentarii, majoritatea jignitoare la adresa șoferilor români de TIR.

„Incredibil ce e pe șosele, șoferii noștri trebuie să facă mai multe cursuri de condus, iar ăştia vin aici în pantaloni de trening, fără nicio cunoștință, și nu au nevoie să facă toate cursurile”, a comentat un internaut, potrivit Observator.tv.

Altul scrie că „bunul simț nu permite așa ceva” și acuză că șoferii români urmează cursuri de conducere pe repede-înainte și nu au „abilități necesare”.

Astfel de șoferi sunt numiți de alți colegi de trafic, din țările vestice, „koleka”. „Are perdele cu volănașe, cel puțin 10 viniete, 2 sisteme de navigare neactualizate de mai mulți ani și va ignora indicațiile navi-ului sau le va urmări pe câmpuri și va rămâne blocat, o sobă cu gaz și o ofertă mare de cartofi, cârnați și vodcă de casă”, scria într-un grup denumit „Koleka problem”.

Pe același grup era și poză cu un șofer de TIR român. Într-o parcare din Germania, între Nürnberg și Ingolstadt, un șofer de TIR cu număr de Bihor și-a făcut curat în cabină, iar un coleg dintr-o altă țară europeană a fotografiat gunoaiele pe care acesta le-a adunat în fața cabinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.