Un român acuză Volvo că l-a discriminat: „Mi-au cerut să devin mai suedez”

0
545
FOTO: TumeH/Pixabay.com
FOTO: TumeH/Pixabay.com

Un angajat de naționalitate română acuză compania Volvo că l-a dat afară pentru că „nu este suedez”. Luke Diventi, născut în România, a dat în judecată Volvo Group din America de Nord, o subsidiară a companiei Volvo din Suedia, pentru că a fost discriminat.

Potrivit plângerii depuse la tribunal, Diventi a lucrat la o fabrică Volvo din orașul american Greensboro, din Carolina de Nord timp de 7 ani în poziția de project manager. În întâmpinarea pusă la instanță, spune că și-a îndeplinit sarcinile de serviciu cu „sârguință” și „la același sau peste nivelul său” în comparație cu ceilalți angajați.

„Singura sugestie pentru a-și îmbunătăți performanțele a fost să devină mai „suedez” în interacțiunile cu ceilalți colegi”, scriu avocații românului, potrivit The Charlotte Observer.

Avocații mai spun că românul a fost discriminat și că angajații născuți în Suedia beneficiau de un tratament privilegiat. Mai mult, de multe ori se întâmpla ca la întâlniri de business să se vorbească doar în suedeză.

De asemenea, activitățile sociale din cadrul companiei între cei care nu erau suedezi erau reduse. Diventi spune că a început să aibă parte de acest tratament începând cu jumătate anului 2018 de la manager.

Șefii săi ar fi refuzat cererea de merge într-o călătorie de afaceri la sediul Volvo din Suedia. După acest refuz, un alt angajat, cu origini suedeze a primit dreptul de a merge la Goteborg în locul său.

Diventi a fost dat afară în luna noiembrie a anului trecut și o altă persoană din Suedia i-a luat locul. Acum, românul cere o despăgubire de 25.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.