Tavanul unei biserici românești din Italia s-a prăbușit după un cutremur

0
568
Foto: ToscanaOggi.it
Foto: ToscanaOggi.it

O biserică românească din localitatea italiană Petrona, provincia Florența, a rămas fără tavan după un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter, produs în noaptea de duminică spre luni. Biserica a fost dată în folosință în urmă cu un an, iar în zonă este o comunitate numeroasă de români.

„Daune semnificative s-au înregistrat la Petrona, lângă Scarperia, unde tavanul fals s-a prăbușit în biserica folosită de comunitatea româno-ortodoxă. (…) Cu ceva timp în urmă a fost efectuată o verificare cu un inginer al Institului Diecezan al Clericilor și nu au fost identificat puncte critice în mod particular, dar evident cutremurul a fost destul de puternic încât să facă tavanul fals din zidărie să se prăbușească.

Din fericire, în momentul prăbușirii, biserica era goală”, a transmis vicarul parohiei catolice din localitate, Don Luciano Marchetti, pentru Toscana Oggi.

Biserica a fost închisă, iar comunitatea românilor așteaptă acceptul pompierilor pentru a intra în lăcașul de cult pentru a-și recupera icoanele și celelalte obiecte.

Într-un interviu pentru Corriere della Sera, președintele Institutului Național de Geofizică și Vulganologie, Carlo Doglioni, a declarat că astfel de cutremure cum a fost cel produs în noaptea de duminică spre luni sunt destul de frecvente pe teritoriul italian.

Acesta a spus că aceste cutremure sunt definite ca fiind ușoare, însă, din păcate produc avarii la unele clădiri vechi sau care nu au fost construite în mod adecvat.

Harta riscului seismic arată că întregul lanț Apenin, de la Liguria la Calabria și o parte din Sicilia, prezintă un grad de periculozitate. Din această hartă face parte și Toscana.

„Zona este afectată de extinderea scoarței terestre care pentru Italia centrală este de aproximativ 4 milimetri pe an. Aceasta provoacă o acumulare de energie, eliberată periodic”, a spus Carlo Doglioni, pentru Corriere della Sera, potrivit Rotalianul.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.