Tara cu cele mai multe autostrazi

Tara cu cele mai multe autostrazi din Uniunea Europeana se afla, asa cum era de asteptat, in partea vestica a batranului continent.

0
1612

Tara cu cele mai multe autostrazi din Uniunea Europeana se afla, asa cum era de asteptat, in partea vestica a batranului continent.
Raportat la numarul de kilometri de autostrada, dar si la densitatea teritoriala, reiese ca Olanda sta cel mai bine la acest capotol, conform ultimele statistici care apar in Masterplanul General de Transport, prezentat Comisiei Europene.
Pe primul loc la numarul de kilometri de autostrada, avand o densitate a retelei de autostrazi de 74 kilometri la 1000 de km2 se afla Olanda, tara cu cea mai dezvoltata infrastructura din Europa.
Tara cu cele mai multe autostrazi de pe pozitia secunda este Belgia. Belgienii au o densitate de 58 kilometri la 1000 km2.
Potrivit wall-street.ro, majoritatea autostrazilor din Belgia au cate trei benzi pe sens, iar centura orasului Bruxelles si cea din Antwerp au cate 5-6 benzi pe sens pe anumite portiuni. Multe dintre autostrazile belgiene sunt iluminate noaptea, intrucat exista un surplus de energie electrica nucleara in afara orelor de varf.
Germania nu putea lipsi din acest top. Nemtii se afla pe locul trei in Europa la acest capitol, cu o densitate a retelei de autostrazi de 36 km la 1000 km2. Topul este urmat de Portugalia cu 33 km la 1000 km2 si Spania cu 32 km la 1000 km2. In Spania sunt doua denumiri pentru autostrazi, Autopistas si Autovias. Pe Autovistas sunt interzise masinile care nu pot rula cu peste 60 km/h.

Tara cu cele mai multe autostrazi. Unde se afla Romania?

Problema autostrazilor din Romania este cunoscuta de toata lumea, fiind mereu un subiect de dezbatere.
In Romania, situatia este destul de proasta, iar anul trecut reteaua de autostrazi a stagnat la 747 de kilometri.
Mai exact, cand vine vorba de raportarea la populatie, in Romania revine un singur kilometru de autostrada la 36.585 de locuitori, iar acest lucru  transforma tara noastra in codasii Europei din punct de vedere al autostrazilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.