Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din Marea Britanie, după Brexit

0
524
Președintele Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis cetățenilor români din Regatul Unit că vor putea să își exercite neîngrădit drepturile dobândite până acum și după Brexit.

„În procesul de negocieri privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană am urmărit ca principal obiectiv protejarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor români care locuiesc, muncesc și studiază în Regatul Unit. Acest obiectiv este reflectat corespunzător în Acordul de retragere, care reprezintă cea mai bună soluție pentru garantarea drepturilor cetățenilor Uniunii Europene din Marea Britanie, pentru asigurarea predictibilității și certitudinii juridice. Astfel, cetățenii români din Regatul Unit vor putea continua și după Brexit să își exercite neîngrădit drepturile dobândite”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a mai spus că speră ca Marea Britanie să rămână un partener apropiat și un aliat de încredere.

„Retragerea, pentru prima oară, a unui stat membru din Uniunea Europeană este un moment care va influența evoluția proiectului european, antrenând o nouă dinamică la nivelul Uniunii. Regretăm decizia Marii Britanii de a pune capăt apartenenței la Uniunea Europeană după 47 de ani, însă voința suverană a poporului britanic de a alege un alt parcurs trebuie respectată. România își exprimă speranța că Regatul Unit va rămâne un partener apropiat și un aliat de încredere, cu care împărtășim același sistem de valori”, transmite Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus și că România își dorește să aibă un parteneriat strategic și mai puternic cu Marea Britanie.

„În același timp, ne dorim ca Regatul Unit să reprezinte în continuare un partener strategic al Uniunii Europene și să stabilim o relație cât mai apropiată, care să reflecte legăturile puternice construite de-a lungul anilor. În acest sens, rămânem ferm angajați în negocierea și agrearea unui parteneriat ambițios, cuprinzător al Uniunii Europene cu Marea Britanie, care să acopere o arie largă de domenii”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.