Italia. Un român a devenit erou după ce a salvat o femeie dintr-un incendiu

0
488
Alessio Guarducci și Ionisim Munteanu FOTO: gazzettinodichianti.it
Alessio Guarducci și Ionisim Munteanu FOTO: gazzettinodichianti.it

Românul Ionisim Munteanu, de origine din Vrancea, a devenit erou în localitatea italiană Cerbaia, din provincia Florența. Pe 3 decembrie a salvat dintr-un incendiu o bătrână în vârstă de 85 de ani.

Focul izbucnise chiar în locuința ei, situată pe via Volterrana. Potrivit fiului pensionarei, care a povestit tot ce s-a întâmplat jurnaliștilor de la Gazzettino di Chianti, mama lui era în pat și a a auzit zgomot și apoi a simți un fum puternic.

Incendiul ar fi pornit din camera de zi, însă deocamdată nu se cunosc cauzele. Ionisim Munteanu locuiește în aceeași clădire cu femeia și a venit repede pentru a o salva. „Când a fost găsită de Ionisim (n.r. bătrâna) avea o sticlă cu apă în mână, probabil intenția ei era de a stinge focul”, a declarat Alessio Guarducci, fiul bătrânei.

După ce a dus-o în afara clădirii s-a întors și la soția și copiii săi, pe care i-a scos din apartament pe geam, cu ajutorul unei scări.

„Imediat după ce am scos-o afară pe doamna am intrat din nou în casă și i-am pus pe copiii și soția mea să-și acopere fața cu niște prosoape. Apoi am coborât jos, am luat scara și i-am pus să coboare unul câte unul pe fereastră, în curtea din spatele casei”, a povestit Ionisim Munteanu pentru presa locală italiană.

O altă familie care locuiește la un etaj superior a fost salvată de pompierii care au sosit pentru a stinge incendiul. La spital au ajuns un alt român, în vârstă de 49 de ani și femeia de 85 de ani, însă, din fericire, se află în afară oricărui pericol.

Alessio Guarducci le-a declarat jurnaliștilor că îi mulțumește lui Ionisim și că îi rămânem recunoscător pentru fapta sa eroică.

Sursa foto: gazzettinodichianti.it 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.