Un excavatorist italian vrea să fie primar în România

0
610
FOTO: Arhivă personală/ via Turnulsfatului.ro
FOTO: Arhivă personală/ via Turnulsfatului.ro

Un italian din localitatea Cuneo s-a mutat în România de cinci ani și a decis să candideze la funcția de primar în localitatea Porumbacu de Jos, din județul Sibiu.

Lino Magliano este de profesie excavatorist și s-a căsătorit cu o româncă. Urmează să candideze la alegerile locale susținut de USR.

„Eu am foarte multă experiență în construcția de hidrocentrale. Micro-hidrocentrale. Am făcut cinci, șase în Italia și tot așa, o asociație de italieni, plus un băiat din Bacău au făcut o firmă în România și s-au apucat de făcut hidrocentrale.

De acolo, m-au întrebat: ”Lino sunt patru luni de lucru în România, te duci?” Eu nici nu știam unde e România, eu trăind în Italia, unde eram înconjurat de români, credeam că România e aici.

Am zis că merg, fiind vorba de august, septembrie, octombrie, noiembrie, e bine, mă duc. Am ajuns din Timișoara și din Timișoara am venit aici. Am făcut primele două hidrocentrale, și în loc de patru luni s-a făcut un an, pe urmă încă un an și încă un an și încă un an. Am ajuns la cinci ani”, a povestit italianul pentru turnulsfatului.ro.

Italianul spune că a ajuns să cunoască și să iubească România și a călătorit mai mult prin țara de adopție decât prin cea natală. În România are o firmă de săpături și excavări. Recunoaște că nu e el șeful, ci soția.

„Eu sunt șofer, mecanic, administrator, femeia de curățenie. Nu merge bine, merge foarte bine.

Eu am candidat în USR pentru a fi consilier, nu primar. În august era un băiat candidat, s-a făcut un sondaj, pe urmă eu am plecat în concediu. În septembrie, m-a sunat un băiat de la USR, din Sibiu și mi-a zis – Lino, hai să vorbim un pic.

Am zis – bine, ne vedem când mă întorc din concediu. Și așa a fost. Am vorbit cu băiatul, mi-a spus că au făcut un mic sondaj, că băiatul care era vorbit să candideze nu are șanse, singura șansă eram eu. Eu am zis că nu pot decide singur, trebuie să vorbesc cu nevasta, în plus ca să fiu primar, trebuie să renunț la firmă.

Și asta a fost greu de decis. A contat să fac ceva pentru sat, pentru comunitate, pentru toată lumea, asta unu, sau să fiu în treaba mea și ei să fure banii în treaba lor. Eu m-am săturat de cum se fură banii. Cum se aruncă banii, inclusiv banii mei. Și m-am săturat. Am zis să facem ceva și pentru noi și așa am candidat”, a mai spus candidatul la primăria Porumbacu de Jos, Lino Magliano, pentru turnulsfatului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.