Un român a povestit despre mizeriile dintr-o fabrică de mezeluri din Germania

0
766
FOTO: elementar01/Pixabay.com
FOTO: elementar01/Pixabay.com

Un român a făcut dezvăluiri cu privire la problemele de igienă și condițiile de lucru grele dintr-o fabrică de mezeluri din Hessa. Informațiile au fost dezvăluite la o televiziune regională din Hessa. Florin, în vârstă de 24 de ani, a ajuns la fabrica de mezeluri din Germania după ce a fost selectat de o firmă de intermediere din România.

În urma anchetei presei și a dezvăluirilor apărute în presă, firma a fost închisă la începutul lunii octombrie. Românul a declarat pentru Hessenschau.de că a lucrat și câte 12 ore pe zi, iar de multe ori și în weekend-uri și le-a arătat jurnaliștilor pontajul cu 328 ore lucrate într-o lună.

De asemenea, a povestit că a lucrat în condiții umilitoare, câte șase într-o cameră, 50 de oameni într-o locuință de 200 de metri pătrați.

Un val de reacții a fost stârnit în Germania și după ce românul a dezvăluit că mezelurile de la Wilke erau făcute uneori amestecându-se carnea degradată cu cea proaspătă și condimente puternice, care să neutralizeze gustul cărnii alterate.

Mezelurile care prindeau mucegai la exterior, precum salamurile și cârnații, erau trecute printr-o spălare și reambalate modificându-li-se și data de fabricație. Producția la fabrica Wilke a fost întreruptă, însă mulți angajați spun că mai au de primit salarii, iar unii străini spun că nu se pot întoarce acasă fără acești bani.

Măcelăria Wilke este considerată sursa focarului de Listeria. Trei persoane au murit după ce ar fi mâncat cârnați produși de această companie. De asemenea, la mai multe persoane au fost descoperiți germeni care au provocat boala numită listerioză.

În 2008, cinci măcelari români au acuzat un abator german că procesează carne stricată care este exportată în România și Rusia, însă atunci informația nu a fost confirmată oficial atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.