Șoferul unui tir care venea din Austria a murit chiar la prima sa cursă

0
685

Un șofer român în vârstă de 27 de ani și-a pierdut viața miercuri, la prima sa cursă. Acesta tocmai făcuse schimb de locuri cu un coleg, după ce a condus și se odihnea în locul din dreapta.

Camionul era plin cu lactate și sucuri, s-a oprit pe un pod peste Olt și a luat foc imediat. Din primele informații, se pare că ar fi explodat una dintre anvelope, iar șoferul ar fi pierdut controlul volanului și pur și simplu ar fi ras o mare parte din balustrada podului. Accidentul s-a produs pe DN1, în zona localității Bradu din județul Sibiu.

Pe fondul unei explozii la anvelope, pierde controlul asupra direcției, intră în impact cu parapeții situați pe marginea drumului. În urma impactului, pasagerul din dreapta este proiectat prin geamul stânga în râul Olt”, a descris accidentul Andrei Rugaci, subinspector la Serviciul Rutier Sibiu.

Când au ajuns la fața locului, echipele de intervenție au găsit doar unul dintre șoferi. Imediat, șapte scafandri din patru județe au început să-l caute pe celălalt șofer în Olt.

Tânărul de 27 de ani a fost găsit la scurt timp în Olt, fără viață. Corpul bărbatului care a sărit din cabina TIR-ului după ce mașina a lovit un cap de pod și a luat foc, a fost găsit la 10 ore de la accident. Potrivit anchetatorilor, acesta nu a purta centură de siguranță în momentul impactului, iar acest lucru i-a fost fatal.

Pompierii au lucrat ore întregi ca să curățe șoseaua și să tracteze cabina TIR-ului, suspendată în afara părții carosabile. Aceștia au folosit un utilaj de tractare, o autobasculantă, o macara și un buldoexcavator.

Colegul tânărului e ars pe mâini și pe față și e în stare de șoc. Cei doi șoferi erau așteptați la depozitului unui lanț de hipermarket-uri din Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.