Pensia privata in Italia. Unde e bine sa iti investesti banii

0
1188
Pensia privata in Italia

Pensia privata in Italia. Viitorul și economisirea pentru o bâtrânețe cât mai blândă din punct de vedere financiar ar trebui să fie una dintre principalele noastre preocupări.

Pensia privata in Italia

Dacă la pilonul II, cel de pensii private obligatorii nu putea face prea multe, nu același lucru se poate spune și pentru pilonul III, al pensiilor private facultative. Sistemul de pensii private a devenit obligatoriu în România în 2008, când Statul a decis să cedeze fondurilor de pensii private o parte din contribuțiile la asigurările sociale.

Pensia privata in Italia

De asemenea, persoanele care vor să aibă o pensie mult mai mare, au posibilitatea să plătească în plus, optând pentru cel de-al doilea tip de pensie privată, respectiv pentru pensia facultativă.

Contribuţia la pensie este opţională, astfel că, persoanele care nu obţin venituri nu sunt obligate să plătească. Chiar daca locuiesti in Italia, poti foarte usor sa-ti deschizi in Romania un cont de pensie privata.

Pensia privata in Italia

Iată astfel că, potrivit consultanților de la conso.ro și calculatoarelor pentru pensii private facultative care au fost cele mai profitabile pentru dumneavoastră. Raiffeisen Acumulare FPF este primul fond pe lista aceasta, el fiind cel mai profitabil pentru cei care au depus bani în perioada 1 noiembrie 2011 – 1 noiembrie 2016.

Fondul are un comision de contribuție de 3,5%, iar profitabilitatea în acești ultimi cinci ani a fost pentru dumneavoastră de 8,61%. Adică potrivit calculelor aveți în cont, în plus, 837 de lei, pe lângă cei 6.000 cu care ați contribuit în aceste 60 de luni.

Pensia privata in Italia

BCR Pensii FPF a fost și el aproape la fel de profitabil, înregistrând o plus valoare anuală de 7,10%. Astfel că, în cont ar urma să aveți o sumă de aproape 6.670 de lei. Mai trebuie menționat că fondul celor de la BCR are un comision de contribuție de 4%.

În cazul celor de la BRD, produsul BRD Medio a înregistrat a treia mare profitabilitate, care, la fel, nu trebuie trecută cu vederea. Randamentul acestui fond a fost de 6,23% și are un comision de contribuție de 2,95% (printre cele mai mici procente dintre jucătorii de pe această piață). Astfel că, dacă ați fi cotizat timp de 5 ani cu câte 100 de lei la fondul BRD, în momentul de față ați mai fi avut în cont încă aproape 620 de lei.

Pensia privata in Italia

Generali cu fondul FPF Stabil, a luat primul loc de lângă podium, cu un randament foarte mare, dar și un comision de cotizare foarte mare ce a făcut ca profitul dumneavoastră să fie destul de mic. Astfel că la o profitabilitate anuală de 7,52%, și un comision de cotizare de 4,5%, în contul dumneavoastră nu ar intra în plus, mai mult de 590 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.