Gest deosebit al românilor din Diaspora. Mai mulți șoferi de TIR vor fi „adoptați” de sărbători

0
604

Mulți șoferi de TIR români vor fi pe șoselele Europei de sărbători. Unii se vor bucura dacă vor împărți masa cu alți colegi prin parcări. Însă, vor fi mulți singuri. O șoferiță de TIR, Adriana Mureșan, în vârstă de 52 de ani, a demarat o campanie de solidaritate printre românii din străinătate și s-a gândit să-și ajute colegii șoferi care vor fi singuri de sărbători.

Mai exact, Adrian Mureșan i-a mobilizat pe românii din grupurile celor plecați afară să primească acasă, de sărbători, un șofer. Inițiativa s-a viralizat după ce a pornit pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa”.

„Bună dimineața, dragilor! În ziua de Crăciun, găzduiesc la mine acasă șoferi aflați în Belgia (zona Aalst, Gent, Bruxelles) și cu mare drag vom petrece această sărbătoare sfântă împreuna. Îmi puteți lasă locația dumneavoastră în privat, iar eu sau soțul meu venim să vă luăm!”, este unul dintre cele mai recente mesaje postat pe grupul Voluntari în Europa.

Un alt român îi invită pe șoferii români chiar și în Malta. „Bună dimineața români, oriunde vă aflați. Dacă doriți de Crăciun să luați masa cu noi în Malta, sunteți bineveniți. E foarte puțin probabil să fie vreun șofer de cursă lungă pe insulă, dar nu se știe niciodată. Dacă auziți sau cunoașteți pe careva în trecere pe această însorită insulă, să nu ezitați a-i îndruma să mă contacteze.

Astfel, acea persoană nu o să se simtă singură de sărbători… și nu numai, OAMENI trebuie să fim și în restul zilelor din an, nu doar de sărbători. Așa că vă așteptăm cu drag pe la noi… Crăciun fericit și sărbători fericite tuturor românilor din diasporă și din țară. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă aibă în paza LUI”, scrie românul din Malta pe grup.

Mai sunt mesaje și de la români care vor să găzduiească șofer în Marea Britanie, Spania, Germania, Franța, Cehia, Letonia și multe alte țări.

De altfel, pe același grup s-au adunat mai multe grupuri de români care au mers împreună la vot. A fost de mare ajutor mai ales pentru cei care nu aveau un mijloc de transport pentru a ajunge la secțiile de votare.

Adriana Mureșan s-a stabilit în urmă cu 16 ani în Spania. A plecat din țară pentru a-și urma visul de a deveni șofer de TIR, o dorință care în România se izbea de foarte multe prejudecăți.

„M-au lăsat să conduc autocarele, dar atât (n.r. în România). Când am vrut pe camion nu s-a mai putut. Mi-au spus direct, fără jenă, că nu pot să fac pipi ca bărbații, pe roata de TIR. Așa că am plecat. (…) Apoi mă întrebau ce or să spună soțiile colegilor mei de pe TIR dacă află că ei au acum o colegă?

Apar gelozii în familiile lor, deci nu se putea. Ca să nu mai spun că îmi repetau că o femeie nu poate face munca fizică a unui bărbat. Sunt încăpățânată de felul meu așa că, atunci când am văzut că o femeie nu are nicio șansă în meseria asta în România, mi-am făcut bagajul și am plecat să muncesc exact ceea ce îmi doream”, a povestit Adriana Mureșan, pentru G4Media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.