Un român de pe un vas de croazieră a fost infectat cu coronavirus

0
451
FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Un român care se află pe o navă de croazieră care se află în carantină în Japonia a fost confirmat cu coronavirus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a protejat identitatea celui infectat și nu este clar dacă este vorba despre cineva care făcea parte din personalul de bord sau de un turist. Nava pe care se afla românul se numește Diamond Pricenss și se află în apele teritoriale japoneze.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital specializat din Japonia.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, mai precizează MAE.

Pe vas se aflau 17 cetățeni români, din care 15 sunt membri ai echipajului și 2 sunt pasageri. Pe nava de croazieră au fost confirmate până acum 200 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Autoritățile sanitare au testat până acum 710 pasageri, dintr-un total inițial de 3.711 persoane la bord, pasageri și membri ai echipajului. După primirea rezultatelor, persoanele contaminate au fost progresiv evacuate și internate în Japonia. Guvernul japonez a explicat că nu are destule teste de diagnostic disponibile pentru a depista toată lumea de la bord.

Alți 17 cetățeni români se află pe nava de croazieră Westerdam, pe care a început un proces de evaluare medicală pentru a se stabili dacă sunt persoane îmbolnăvite cu coronavirus.

Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află 9 pasageri și 8 membri ai echipajului de origine română. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville din Cambodgia.

FOTO: skeeze/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.