Ce sa mananci in Spania. Nu o sa mai vrei sa pleci

0
788
ce sa mananci in spania

Ce sa mananci in Spania. Se spune că unul dintre lucrurile pentru care Spania este atât de atrăgătoare este gastronomia ei. Spun cu mândrie spaniolii (și nu numai) că este una dintre cele mai bune din lume prin calitatea și variatatea produselor folosite.

Astfel că dacă ajungeți în Țara Bascilor, nu ratați “marmitako” (cartofi cu ton) sau “txangurro” (scoici y crab). Această regiune, pe lângă Catalonia, este cea care a dat Spaniei unii dintre cei mai buni bucătari, foști și actuali.

Ce sa mananci in Spania

Pulpo gallego

E un fel de mâncare tradițional din Galicia, regiunea din nord-vestul Spaniei. Rețeta conține doar 4 ingrediente: caracatiță, sare, boia și ulei de măsline. Și este într-adevăr delicioasa.

Tortilla

E cunoscută în toată Spania, e simplă și ușor de făcut. Iată cum se pregăteşte: se prăjesc cațiva cartofi, tăiați în felii subțiri. Apoi se adaugă ceapa și ardei pentru tortilla simpla. După aceea se adaugă ouăle, bătute înainte. Secretul e ca după ce e prajită pe o parte se întoarce cu grijă, folosind o farfurie, pe partea cealaltă. Se mai lasa putin….și e gata! Simplu, nu-i asa?

Paella

Ce sa mananci in Spania

Paella se găsește peste tot în Spania. Aceasta este făcută din orez, care este amestecat cu carne, în funcție de preferințe, poți să alegi carne de pui, fructe de mare, iepure, sau mixtă.

Ce sa mananci in Spania

Asturias, “patria querida” este recunoscută prin gustoasa-i “fabada” (mâncare de fasole cu diverse produse din porc), prin brânză și delicioasa sidra (vin de mere). Fabada se poate găsi și în supermarketuri, în conservă, atât de apreciată este. Echivalentul nostru ar fi fasolea cu ciolan.

Mai putem mânca “el caldo de grelos”, o supă de napi, legumă foarte tipică în Galicia. Și, desigur, “empanada gallega”: un fel de plăcintă umplută cu ton și sos de roșii și ardei (cea mai întâlnită), însă “empanada” e în Galicia precum pizza în Italia; o găsești de zeci de feluri și cu zeci de umpluturi.

Si pentru ca după o masă copioasă trebuie să zici mereu mulţumesc îţi lăsăm o listă cu mesaje de multumire în spaniolă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.