Locuri de muncă în Germania. Salariu de 3.000 de euro pentru un mecanic de locomotivă

0
2358
Locuri de muncă în Germania FOTO: Didgeman/Pixabay.com
Locuri de muncă în Germania FOTO: Didgeman/Pixabay.com

Cea mai mare companie germană din sectorul feroviar este în căutare în România de mecanici de locomotivă. În total, pentru cei interesați de astfel de locuri de muncă în Germania, sunt 15 posturi.

Locurile de muncă sunt Landul Bavaria, în Munchen. Potrivit anunțului, „activitatea presupune conducerea trenurilor de călători”.

Ce se cere? „Permis de conducere european ca mecanic de locomotivă pentru trenuri de călatori; Minim 2 ani experiență profesională în domeniu; Disponibilitate de a lucra în ture, în weekend și de sărbători legale; Disponibilitate de a învăța limba germană; Aptitudini fizice și psihice pentru a desfășura activitatea; Amabilitate și punctualitate”.

Locuri de muncă în Germania. Care este salariul

Sunt avantajați cei care cunosc limba germană. Salariul oferit este de 1.234,20 euro brut/lună, în primele 6 luni, cât se derulează cursul de limba germană, la 33 ore lucrate/săptămâna, 2.614 euro brut/lună, pe perioada derulării cursului de calificare, la 39 ore lucrate/săptămână și, începând cu 3.027 euro brut/lună, la 39 ore lucrate/săptămână, după încheierea cursului de calificare.

Angajatorul spune că oferă curs gratuit de limba germană pe o perioadă de 6 luni, până la nivelul B2, curs gratuit de calificarea profesională ca mecanic locomotivă pentru transport regional de pasageri, pe o perioadă de 10 luni.

De asemenea, se asigură cazare gratuită în timpul cursului de limba germană, iar după aceea se acordă sprijin în vederea găsirii unei locuințe și subvenție pentru plata chiriei. Cei care se angajează pot primi și diverse sporuri, potrivit anunțului.

Contractul de muncă poate fi pe o perioadă de minim 2 ani sau poate fi permanent.

În anunțul de angajare se mai scrie că se transmite C.V-ul, completat la calculator în limba română sau germană (dacă este cazul), însoțit de copie a diplomei de studii, a permisului de conducere european pentru mecanic locomotivă transport călători și a certificatului medical care să ateste starea de sănătate, la adresa de e-mail buc_eures@buc.anofm.ro, cu specificarea codului „BW-015-SPED”.

Mai multe detalii despre aceste locuri de muncă în Germania puteți afla și de la Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.