Un român l-a păcălit pe un austriac prin metoda „bancnota veche foarte valoroasă”

0
527
FOTO: Wikipedia Commons
FOTO: Wikipedia Commons

Polițiștii austrieci caută un român după ce un bărbat în vârstă de 30 de ani l-a reclamat că l-a păcălit și a pierdut câteva sute de euro. Inițial, austriacul i-a dat românului banii chiar cu mare bucurie, crezând că face o afacere care l-ar îmbogăți. Însă autoritățile austriece îl caută pe român pentru că se tem că acesta ar putea face și alte victime.

Tânărul austriac a fost abordat de român în apropierea unei benzinării din St. Kanzian. Românul l-a rugat să-i facă plinul la mașină și să-i dea 420 de euro, totul în schimbul unei bancnote românești „vechi și foarte valoroasă”, potrivit regionews.at.

Cei doi au făcut repede schimbul, iar românul a dispărut fără urmă. A doua zi, după ce austriacul a început să cerceteze ce e cu bancnota și s-a dus inclusiv la o bancă pentru a cere detalii despre valoarea acesteia, a constatat că a fost păcălit. Cei de la bancă i-au spus că nu are nicio valoare.

Austriacul a fost inspirat să se uite la numărul de mașină pe care românul o conducea și s-a dus la polițiști. Anchetatorii au reușit să-l identifice și au descoperit că acesta îi păcălise, prin aceeași metodă, și pe alți austrieci creduli. Acum, românul este dat în urmărire europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.