Ce sa faci cu resturile de mancare ramase la Sarbatori

Daca ai pregatit multe preparate pentru masa festiva, care ti-au ramas in frigider, iata ce sa faci cu resturile de mancare ramase la Sarbatori.

1
421

Daca ai pregatit multe preparate pentru masa festiva, care ti-au ramas in frigider, iata ce sa faci cu resturile de mancare ramase la Sarbatori.

Una din solutii pentru a evita aruncarea mancarii de la Craciun sau Revelion, este recongelarea preparatelor. Multe alimente, chiar si gatite, se pot conserva foarte bine la congelator, iar la decongelare au o aroma proaspata.
Carnea de porc, curcan sau pui rezista chiar si cateva luni la congelator si pot fi decongelate la cuptorul cu microunde.
Aceeasi metoda se poate aplica si in cazul legumelor gatite, precum ardei, mazare, broccoli, conopida sau morcov.

Prepararea unor noi retete cu alimentele deja gatite

O alta sugestie cu privire la ce sa faci cu resturile de mancare ramase la Sarbatori o reprezinta reintegrarea ingredientelor ramase in noi retete.
Astfel, resturile de friptura pot fi taiate fasii si transformate in salate delicioase sau musaca.
Painea intarita poate fi folosita pe post de crutoane in supe sau ciorbe,
Mezelurile ramase pe platouri pot fi folosite ca ingrediente pe blatul unei pizza de casa.
Din carne de vitel şi carne de porc poti face un amestec pentru cateva portii de paste bolognese. Marunţeşte foarte bine carnea de la friptura si pune-o in sosul de paste.

Ce sa faci cu resturile de mancare ramase la Sarbatori

Alimentul de baza de pe masa romanilor de Sarbatori este, fireste, carnea. Daca nu vrei sa arunci bucatile de friptura care sunt pe cale sa se usuce, iata un sfat care ar putea sa te ajute sa faci cateva economii.
Inainte de a gati carnea, pregateste-o intr-un bait special, din ulei, vin si mai multe condimente si las-o sa stea in bait cateva zile inainte de a fi gatita.
Astfel, friptura isi va pastra fragezimea mai multe zile in sir si va putea fi consumata chiar si dupa Sarbatori.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here