Afaceri romanesti de succes in Statele Unite

Afaceri romanesti de succes in Statele Unite. Imigrantii care vor sa isi dechida o afacere in Statele Unite ale Americii au sansa sa se dezvolte in numeroase domenii de interes, fara prea multe piedici.

0
1627

Imigrantii care vor sa isi dechida o afacere in Statele Unite ale Americii au sansa sa se dezvolte in numeroase domenii de interes, fara prea multe piedici. In Statele Unite sistemul de impozitare si taxe este ingaduitor, iar mediul de afaceri deschis tuturor acelora care vor sa isi promoveze ideea.
Multi romani care au plecat din Romania si au ajuns in Statele Unite au reusit sa devina antreprenori de succes, in domenii in care fie aveau cunostinte, fie le-au dobandit ulterior.

Afaceri romanesti de succes in Statele Unite. Cristian Gheorghe si pasiunea pentru calculatore

Cristian Gheorghe se ocupa de una din cele mai de succes afaceri de tip startup, iar compania lui valoreaza sute de miliarde de dolari.
Dupa ce a ajuns in SUA inainte de cadere comunismului, Cristian Gheorghe s-a angajat ca sofer de limuzina. Pasiunea pentru noua tehnologie si sansa de a-l cunoaste pe viitorul lui partener de afaceri care conducea deja o companie de consultanta software, l-au inspirat sa puna bazele uneia din primele companii de tip „big data”, potrivit hotnews.ro
Au vandut aceasta companie catre Experian, iar Gheorghe a fost angajat ca CTO (seful pe tehnologie) la Experian pentru cativa ani.

A lansat apoi un an doilea startup, TIAN, pe care l-a fuzionat cu o companie numita OutlookSoft. Apoi, SAP a cumparat OUtlookSoft, care realiza un tip de big data cunoscut ca “business analytics”. Ca rezultat al acestei tranzactii, Gheorghe a devenit CTO la SAP.
n urma cu cativa ani, Gheorghe a creat un nou startup, Tidemark.
Gheorghe a declarat pentru Business Insider ca in primele 18 luni de la lansarea produsului, compania sa se apropie la 45 milioane de dolari venituri, cu crestere de 300% fata de anul precedent. Are circa 45 de clienti, cu 180 de oameni de afaceri pentru fiecare dintre acesti clienti.

Afaceri romanesti de succes in Statele Unite. John Ion Banu, afacere de succes in domeniul cercetarii oceanografice

Ion Banu, deveni, ulterior, John Ion Banu, a emigrat cu familia la varsta de 32 de ani.
Primul job pe care l-a avut a fost in statul Florida, la o firma specializata in cercetari si echipamente oceaografice.
Dupa cativa ani de munca, a devenit partenerul acestei firme, iar in anul 1987 a deschis o reprezentanta prin intermediul careia lucra pentru cateva firme germane. Ulterior, el si-a vandut actiunile la General Oceani, astfel ca in anul 1990 a luat-o de la zero si a infiintat un nou business, in acelasi domniu. Ocean test Equipment Inc. a adus multe inovatii, iar romanul si-a construit un renume in domeniul uneltelor folosite in cercetarea oceanografica.

Afaceri romanesti de succes in Statele Unite. Grigore Culian si ziarul de la New York care i-a adus faima

Grigore Culian a devenit un nume respectat in presa de la New York. Romanul este de cativa ani fondatorul ziarului New York Magazin si se bucura de mult succes in randul cititorilor.
In ciuda crizei cu care se confrunta publicatiie tiparite, in era in care informatia circula online, New York Magazin se bucura de succes atat la chioscurile de ziare, dar si pe platforma online.
Grigore Culian este laudat de cititorii sai pentru calitatea informatiilor, a colaboratorior, dar si pentru ca a ales sa nu faca compromisuri politice si sa isi pastreze obiectivitatea prin informatiile publicate, fiind cel care redacteaza materialele, le editeaza, dar si cel care distribuie publicatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.