Atractii turistice in Cluj. Top 5 locuri de vazut o data-n viata

Orasul Cluj este unul din cele mai frumoase orase ale tarii, cunoscut si ca "orasul tineretului". Este orasul care, cu siguranta, nu te va plictisi niciodata si vei gasi mereu ceva de facut.

0
1212

Orasul Cluj este unul din cele mai frumoase orase ale tarii, cunoscut si ca „orasul tineretului”. Este orasul care, cu siguranta, nu te va plictisi niciodata si vei gasi mereu ceva de facut. Iata un top cu mai multe atrctii turistice in Cluj pe care nu trebuie sa le ratezi la urmatoare vizita.

Atractii turistice in Cluj. Canalul Morii Cluj-Napoca

Este, cu siguranta, una din cele mai cunoscute strazi din Cluj-Napoca. Canalul Morii Cluj se intinde pe o lungime de 7,2 kilometri, fiind o zona cu foarte mare potential turistic.
In secolul al XVI-lea, Canalul Morii a fost realizat pentru a se asigura curatenia si igiena in oras.
In prezent, zona este una pietonala si amenajata intr-o maniera boema, oferind mult farmec orasului.

Atractii turistice in Cluj. Plaja Grigorescu

Plaja Grigorescu este un spatiu destinat relaxarii si evenimentelor urbane in aer liber, perfecte pentru zilele calduroase.
Din dorinta de a conserva cat mai mult spatiile verzi ale orasului, mai ales cele strabatute de apa, plaja Grigorescu a devenit punctul de intalnire al tinerilor boemi ai orasului.
Tot aici un loc numeoase evenimente: Jazz in the Park, Transylvania History Days, Somes Delivery sau Zilele Clujului.

Atractii turistice in Cluj. Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei se lauda cu un patrimoniu istoric si arheologic de peste 400.000 de bunuri culturale.
Toate acestea reflecta cultura si civilizatia Transilvaniei din preistorie si pana in zilele prezente.
Situat in Piata Muzeului din Cluj-Napoca, acest muzeu este unul din cele mai prestigioase institutii de cercetare stiintifica si totodata o scoala arheologica extrem de apreciata.

Atractii Turistice in Cluj. Padurea Hoia-Baciu

Padurea Horia-Baciu, situata la iesirea din municipiul Cluj, este cunoscuta nu doar de romani, dar si de strainii pasionati de fenomene paranormale si contactul cu alte lumi.
Padurea Hoia-Baciua a aparut in multe topuri ale celor mai infricosatoare locuri din lume, aici fiind raportate mai multe fenomene paranormale.
Despre loc se spune ca ar fi bantuit. O alta teorie ar fi ca in centrul padurii exista un portal, iar cei care trec prin acest portal ar putea sa nu se mai intoarca niciodata.
Amatorii de senzatii tari si care au curajul sa incerce noi experiente, pot vizita acest loc, aflat atat de aproape de Cluj.

Atractii turistice in Cluj. Festivalurile „Untold” si „Electric Castle”

In ultimii ani, orasul Cluj si-a dezvoltat turismul extrem de mult, gratie festivalurilor de muzica care au strans tineri din intreaga tara, dar si de peste hotare.
La mijlcoul verii, „Untold” si „Electric Castle” aduna la un loc milioane de turisti, dar si cele mai mari nume ale scenei muzicii electronice, dance, indie sau ragge.
Festivalurile desfasurate pa parcursul a patru zile (Untold – pe stadionul National Arena din Cluj, iar Electric Castle la Castelul Banffy, la iesirea din oras) au capatat notorietate in intreaga lume, iar atmosfera esta una care trebuie incercata macar o data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.