Obiceiuri de nunta in Germania. N-ai mai vazut nicaieri

0
2113
obiceiuri de nunta in germania

Obiceiuri de nunta in Germania. În aproape toate țările tradițiile de nuntă au evoluat de-a lungul anilor, iar Germania nu este o excepție, dar sunt şi obiceiuri din străbuni care în Germania încă se mai practică și astăzi.

În mod tradițional, după ce s-au logodit, atât bărbații, cât și femeile poartă verighete simple de aur sau argint la mână stânga. La nuntă, aceștia își mută verighetele pe mână dreaptă, acesta fiind obiceiul în Germania și în multe alte țări din Europa de Est.

În mod tradițional, în noaptea dinaintea zilei nunții, cuplurile germane dau o petrecere la care invitații aruncă vase de porțelan către picioarele cuplului, pentru a le purta noroc. Superstiția este, de asemenea, o veche tradiție germană.

Obiceiuri de nunta in Germania

În Germania, o nuntă la biserică nu este recunoscută ca o ceremonie legală, iar cuplurile logodite sunt obligate să se căsătorească la Oficiul de Stat pentru ca totul să fie legal.
Spre deosebire de alte țări, unde cuplurile se pot căsători chiar și la câteva ore sau zile după aplicarea pentru un certificat de căsătorie, germanii sunt obligați să aștepte șase săptămâni de la depunerea cererii pentru a se putea căsători.

Obiceiuri de nunta in Germania

De obicei, cuplurile germane se căsătoresc la Oficiul de Stat, cu o mână de rude și prieteni că martori. Apoi, în urmatorea săptămână, cuplurile pot avea parte și de o ceremonie elaborată în biserică. Miresele germane poarte rochii simple cu trenă scurtă și voaluri mai scurte decât în alte țări, și de asemenea acestea nu-și acoperă fața cu voalurile cum fac miresele din alte țări.

Obiceiuri de nunta in Germania

La nunțile germane, de obicei există numai o domnișoară de onoare și un cavaler de onoare.
Tradiția germană dictează că, atât părinții miresei, părinții mirelui, cât și mirele și mireasa să împartă cheltuielile de nuntă, spre deosebire de alte țări unde tatăl miresei este cel care plătește întreaga nuntă. Când cuplul iese din biserică, invitații aruncă în ei cu boabe de orez, iar cuplul aruncă monede copiilor din preajma bisericii.

Conform unei superstiții germane, cuplul va avea atâția copii câte boabe de orez rămân prinse în părul miresei. Înainte de a se îndrepta către locația recepției, mireasa le da invitaților câte o bucățică de panglică din buchetul ei de flori, panglici pe care invitații le vor lega de antenele de la mașini.

Cumpararea de pantofi de mireasa pentru monede

În timpul călătoriilor de cumpărături pre-vacanță atunci când mireasa face selecția finală de pantofi de mireasă, aceasta ar trebui să plătească doar cu monede. Aceasta traditie antica este un simbol al cumpătării și înseamnă că foarte curând va deveni o gospodină bună, care va fi foarte atent la bugetul familiei. Acest rit este numit Hochzeitsschuhe, ceea ce înseamnă „pantofi de nunta”.

Tăiere cu ferăstrău bușteni.

Obiceiuri de nunta in Germania

După ceremonia de nuntă, de îndată ce mirele si mireasa au părăsit biserica, oaspeții pun în fața lor un ferăstrău vechi ruginit. Aceasta traditie originala spune că soții vor lucra împreună, și toate problemele din viața de familie se rezolva împreună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.