Cele mai grele partii de schi din Romania

Cele mai grele partii din Romania. Desi lungimea partiilor de schi din tara nu sunt la fel de mari comparativ cu cele din Muntii Alpi, sporturile de iarna sunt practicate cu succes in fiecare an in statiunile montane din Romania.

0
1736

Pasionatii de la schi isi pot testa gradul de adrenalina si pe partiile din Romania. Desi lungimea partiilor de schi din tara nu sunt la fel de mari comparativ cu cele din Muntii Alpi, sporturile de iarna sunt practicate cu succes in fiecare an in statiunile montane din Romania.

In functie de experienta si dificultatea traseului pe care doriti sa il parcurgeti, puteti alege intre mai multe partii si statiuni. Potrivit consilierturism.ro, iata un top al partiilor din Romania potrivite pentru schiorii avansati.

Cele mai grele partii de schi din Romania. Poiana Brasov

Poiana Brasov este cea mai mare statiune de schi din tara si ofera cele mai dificile partii pentru schiorii avansati. Tot aici se afla si cea mai lunga partie de schi din tara – Drumul Rosu, cu o lungime de 5,8 kilometri.

Cele mai grele partii de schi din Romania. Tarle Sinaia

Statiunea Sinaia este una din cele mai aglomerate statiuni. Aici, turistii vor gasi numeroase partii cu grad mediu de dificultate, iar cei mai curajosi pot incerca partia Tarle Sinaia.
Partia de ski Tarle din Sinaia este o partie omologata de Ministerul Turismului. Ea are un grad ridicat de dificultate si si o lungime de 534 m.
Altitudinea din punctul de plecare este de 1500 de metri, iar la sosire de 1279 de metri.
Partie de ski Tarle Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cele mai grele partii de schi din Romania. Kalinderu Busteni

Partia de ski Kalinderu este situata in Busteni, la poalele Caraimanului. Este una dintre cele mai moderne partii din Romania, este omologata de Federatia Internationala de Ski si poate, astfel, gazdui concursuri si schiori de performanta.
Punctul de sosire este la o distanta de 1.1 km de statia CFR si DN1.

Partia Kalinderu are doua variante de sosire:
– varianta din stânga este recomandata incepatorilor
– varianta din dreapta este recomandata practicantilor de snowboard si schiorilor cu experienta

Cele mai grele partii de schi din Romania. Valea Prahovei

Arena Platos este situata in muntii Cindrel, pe platoul Poiana Poplacii, la 30 km de orasul Sibiu. Partia se afla la o altitudine de 1368 de kilometri si este un loc care poate fi testat si de catre schiorii performanti.

Cele mai grele partii de schi din Romania. Partia Ruia (Subteleferic)

Partia Ruia este o partie cu grad ridicat de dificultate si se adreseaza chiorilor cu experienta. Accesul turistilor pe pâartie se face direct de la statia de telegondola. O alta varianta este cea cu acces din partia Kanzel, daca se foloseste „Telecabina Mare” sau „Telecabina Mica”, potrivit poiana-brasov.info
Ruia are o lungime totala de 1035 de metri si o diferenta maxima de nivel de 650 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.