Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii. Racoroasa si buna

0
971
Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii.

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii. Gazpacho (sau supa de rosii spaniola) vine din insorita Spanie, fiind una din supele lor traditionale.

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii

Racoritoare, plina de vitamine si antioxidanti naturali (licopenul din rosii), o portie de gazpacho este perfecta pentru zilele caniculare. Se prepara rapid, prin simpla mixare in blender si este foarte gustoasa.

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii

Pentru gazpacho se folosesc doar ingrediente crude, de cea mai buna calitate, bine coapte, pentru a va oferi un gust aromat, perfect echilibrat. Este o reteta vegetariana, perfecta pentru toate varstele, sanatoasa si dietetica.

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii

Supa Gazpacho este o specialitate tradițională din zona Andaluziei care se prepară din roșii, castraveți, ardei și ceapă, pisate până au o consistență cremoasă. Este o supă care se consumă rece, alături de crutoane, jamon, sau alte legume.

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii

Supa se consumă de obicei vara, ca mod de răcorire la prânz sau cină. În fiecare an, în luna August, într-un orășel mic de lângă Malaga, Alfarnatejo, se organizează un festival de gazpacho în care turiști sunt invitați să guste adevăratul gazpacho andaluzian.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 45 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
1 bucata carnat picant
600 g roşii in bulion
200 g năut
1 bucata ceapa medie
2 bucati catei usturoi
1 legatura pătrunjel creţ
2 linguri ulei
1 praf sare, piper
MOD DE PREPARARE
Învaţă să faci o supă spaniolă de roşii ca la Barcelona!

Mod de preparare:

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii

1. Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare.
2. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. Apoi, se adaugă năutul, se lasă un minut să se călească şi se toarnă aproximativ un litru de apă şi roşiile. Se lasă să fiarbă în jur de 45 de minute la foc mediu.

Mancare traditionala Spania: supa spaniola de rosii

3. Odată năutul fiert, se scoate un sfert din cantitate, iar restul conţinutului oalei se mixează, potrivindu-se de gust cu sare și piper.
4. Se aduce supa la masă cu năutul păstrat, felioare de cârnat şi pătrunjel mărunt tăiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.