Alegeri prezidențiale 2019. Adresele secțiilor de votare pentru românii din Franța

0
569
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a făcut un apel pe Facebook în care le cere românilor să distribuie adresele celor 50 de secții de vot din Franța aprobate pentru primul tur al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei săptămâni.

„Vă rog să mă sprijiniți, mai ales cei care locuiți în Franța, prin difuzarea acestui mesaj cu secțiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei săptămâni, din 8, 9 și 10 noiembrie.

Apar aici adresele fiecăreia dintre cele 49 de secții deschise în Franța, precum și cea de la Monaco. Se votează trei zile: vineri între 12.00 și 21.00, sâmbătă între 7.00 și 21.00 și duminică între 7.00 și 21.00. În funcție de afluență, există posibilitatea prelungirii programului de votare până la 24.00.

Pentru a vota, trebuie să fiți cetățeni români și să aveți un act de identitate românesc valabil: cartea de identitate sau pașaportul”, a scris pe Facebook ambasadorul României în Franța.

Iată care sunt adresele în care sunt deschise secții de votare pentru alegerile prezidențiale:

Programul secțiilor de votare: 

  • Vineri. Votarea începe la ora locală 12:00 și se încheie la ora locală 21:00
  • Sâmbătă. Votarea începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 21:00
  • Duminică. Votarea începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 21:00
Prim-adjunctul directorului STS, Ionel Sorin Bălan, a anunțat că alegătorii din diaspora vor avea un timp mult mai redus de așteptare la secțiile de votare la alegerile prezidențiale față de cele europarlamentare.

„Am făcut o statistică la nivelul procesului electoral din luna mai. Timpul mediu de scanare a unei cărţi de identitate – respectiv de la introducerea în fanta dispozitivului tabletei şi până la validarea în sistem – a fost de aproximativ 15 secunde. Pe de altă parte, buletinele care nu pot fi scanate, întrucât sunt acte de identitate mai vechi, pot fi preluate prin introducerea manuală în interfaţă. (…)

Introducerea manuală nu poate să dureze mai mult de 13 secunde. (…) Timpul mediu de preluare a CNP-ului a fost de 15 – 16 secunde. De asemenea, prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorilor pe listele suplimentare în scris pe cele două tablete şi acestea vor fi generate automat la sfârşitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului şi a datelor de identificare şi a semnăturii în mod electronic, categoric va fi un timp mult mai mic în secţiile de votare din străinătate pentru un alegător”, a spus Bălan, într-o declarație de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.