Mancare traditionala Spania : orez cu creveti. Bun la orice ora

0
938
Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti. Chiar dacă sună un pic pompos, oricine poate face această rețetă de paella spaniolă, oferită de paellarecipe.org, și cu siguranță veți fi încântați de rezultate.

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Ingrediente:
– 1 ardei roșu
– o ceapă mare, tocată
– 2 căței de usturoi
– o ceașcă de mazăre congelată
– 3 roșii proaspete sau o cutie de roșii la conservă
– 500 g midii congelate
– un piept de pui
– 1 kg de fructe de mare (caracatiță, calamar și file de pește)
– 3 cești de orez
– 500 g de creveți proaspeți (se pot pune și congelați)
– pătrunjel proaspăt
– sare și piper după gust,

– șofran,

-apă,

-ulei

Preparare:

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Puneți la prăjit într-un wok pieptul de pui tocat cubulețe, condimentat cu sare și piper. Între timp, tocați ceapa, usturoiul și ardeiul roșu. După ce este gata puiul, rumeniți ușor fructele de mare, și acestea condimentate, și apoi puneți-le împreună cu puiul.
Căliți ceapa, usturoiul și ardeiul, după care adăugați roșiile.

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

După aceea puneți, puiul, fructele de mare și midiile. Adăugați mazărea, orezul, apoi 5 ceșcuțe de apă fierbinte. Pentru a căpăta culoarea specifică, puneți șofran. Lăsați-le să fiarbă până când apa a fost absorbită sau s-a evaporat și s-a format o crustă subțire la suprafața recipientului în care ați gătit.

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Puneți deasupra creveții și, pentru a fi siguri că se vor face bine, acoperiți tigaia. Între timp, tocați pătrunjelul pe care îl puneți deasupra când creveții sunt gata. Mai lăsați 3 minute și paella spaniolă e gata!

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Tips
Pentru un gust autentic puteți folosi în loc de carnea de pui, rață sau iepure, iar mazărea înlocuiți-o cu fasole boabe. Ca pește, folosți somon sau cod.

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Paella vegetariană
Ingrediente :

125 g orez basmati
un ardei gras roșu
2-3 fire ceapă verde
125 g ciuperci din conservă, feliate
50 g mazăre congelată, fiartă
50 g fasole verde congelată, fiartă
3 căței de usturoi
1/2 linguriță șofran
o lămâie
o lingură ulei de măsline
câteva roșii cherry
75 ml supă de legume
sare, piper după gust

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Preparare:

Se spală ardeiul gras și se taie cuburi
Ceapa verde se spală și se taie rondele
Se înfierbântă supa, se adaugă usturoiul și șofranul dizolvat în apă fierbinte timp de 30 de minute

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Se incinge un wok sau o tigaie specialaă pentru paella, se adaugă uleiul.
Se pun ardeiul gras și ceapa și se amestecă sporadic până se înmoaie legumele.
Se adaugă orezul, se lasă 1-2 minute pe foc, după care se adaugă supa de mai sus.
Se pune capacul și se lasă la fiert înca 10-12 minute.

Mancare traditionala Spania : orez cu creveti

Se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate, mazărea, fasolea verde, ciupercile, sare și piper. Se mai lasă 2-3 minute să se întrepătrundă aromele. Paella vegetariană se servește caldă, cu felii de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.