Coronavirus în Franța. Macron: Cea mai gravă criză medicală din ultimul secol

0
762
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Franța se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol, a spus președintele Emmanuel Macron. Bilanțul epidemiei a ajuns în această țară la peste 2.900 de cazuri și 61 de decese.

Președintele francez și-a exprimat compasiunea pentru victimele epidemiei de coronavirus și pentru apropiații acestora.

„Am gânduri de emoţie şi afecţiune pentru familiile şi rudele victimelor. Aceasta este cea mai gravă criză medicală cu care se confruntă Franţa în ultimul secol.

În cele mai multe cazuri, virusul nu prezintă pericol, dar pot fi consecinţe grave pentru persoanele vârstnice sau afectate de boli cronice.

Tot personalul medical este implicat. Transmit recunoştinţa naţiunii pentru personalul medical”, a declarat președintele Macron, într-un discurs televizat rostit joi seara.

Președintele Macron a mai spus că „suntem abia la începutul acestei epidemii”. „S-a accelerat peste tot în Europa, s-a intensificat. Prioritatea noastră absolută va fi sănătatea. Nu voi face compromisuri”, a mai adăugat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a mai spus și că „urgența” este protejarea celor mai vulnerabili și mai „fragili” și că trebuie „câștigat timp” pentru acest lucru.

Toate creșele, școlile, liceele și universitățile din Franța vor fi închise începând de săptămâna viitoare din cauza epidemiei de coronavirus, a mai spus președintele.

„Sănătatea nu are preţ. Guvernul va mobiliza toate mijloacele financiare necesare. (…) Europa are toate atuurile pentru a oferi lumii antidotul la Covid-19”, a mai adăugat Emmanuel Macron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.