Alegeri prezidențiale 2019. Harta cu secțiile de votare pentru românii din Marea Britanie

0
591
Harta secțiilor de votare din Marea Britanie
Harta secțiilor de votare din Marea Britanie

Ambasada României în Marea Britanie și Irlandei de Nord, alături de consulatele generale ale României la Manchester și Edinburgh organizează 71 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Românii din Marea Britanie își pot alege cea mai apropiată secție de votare folosind această hartă pusă la dispoziție de ambasadă:

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Buică, a declarat că programul de votare la secțiile din străinătate se poate prelungi până la ora 23:59, în toate cele trei zile în care se desfășoară alegerile prezidențiale.

Programul secțiilor de votare: 

  • Vineri. Votarea începe la ora locală 12:00 și se încheie la ora locală 21:00
  • Sâmbătă. Votarea începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 21:00
  • Duminică. Votarea începe la ora locală 7:00 și se încheie la ora locală 21:00

Constantin Buică a mai spus că în prezent se desfășoară un proces de instruirea a celor care vor folosi tabletele de vot la secțiile din Diaspora.

Primu-adjunctul directorului STS, Ionel Sorin Bălan, a anunțată că alegătorii din diaspora vor avea un timp mult mai redus de așteptare la secțiile de votare la alegerile prezidențiale față de cele europarlamentare.

„Am făcut o statistică la nivelul procesului electoral din luna mai. Timpul mediu de scanare a unei cărţi de identitate – respectiv de la introducerea în fanta dispozitivului tabletei şi până la validarea în sistem – a fost de aproximativ 15 secunde. Pe de altă parte, buletinele care nu pot fi scanate, întrucât sunt acte de identitate mai vechi, pot fi preluate prin introducerea manuală în interfaţă. (…)

Introducerea manuală nu poate să dureze mai mult de 13 secunde. (…) Timpul mediu de preluare a CNP-ului a fost de 15 – 16 secunde. De asemenea, prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorilor pe listele suplimentare în scris pe cele două tablete şi acestea vor fi generate automat la sfârşitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului şi a datelor de identificare şi a semnăturii în mod electronic, categoric va fi un timp mult mai mic în secţiile de votare din străinătate pentru un alegător”, a spus Bălan, într-o declarație de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.