Reguli de circulatie in Spania. Atentie la viteza

0
1073
reguli de circulatie in spania

Reguli de circulatie in Spania. O listă cu reguli de circulație în Spania vă poate scuti de bătăi de cap cu poliția locală. Totodată ar trebui să vă asigure o călători în siguranță, fără griji.

Localnicii respectă în bună măsură lista cu reguli de circulație în Spania, așa că și turiștii sunt mai disciplinați. Dacă folosiți sistemul de autostrăzi, foarte dezvoltat și în general bun calitativ, trebuie să plătiți taxe în funcție de numărul de kilometri parcurși.
In Spania, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.

Reguli de circulatie in Spania

Reguli de circulatie in Spania. Accesul pe autostrazi este permis in baza achitarii taxelor specifice. Plata acestor taxe se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la iesirea de pe autostrada.
Costul minim pentru accesul pe autostrada este de 3 euro. Exista de asemenea autostrazi cu plata (inscriptionate cu textul PEAJE) si autostrazi deschise liberei circulatii.

Recomandam cetatenilor romani, proprietari/soferi de autobuze, camioane de tonaj, autocare, care intentioneaza sa calatoreasca in Catalunia, sa se informeze cu privire la conditiile de trafic si restrictiile de circulatie existente, fie de la partenerii spanioli, fie direct de pe website-ul oficial al Serviciului catalan de trafic.

Reguli de circulatie in Spania

Reguli de circulatie in Spania. Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost (tichetele se cumpara de la aparatele de taxare din parcare ). Atentie! Neplata parcarii (neafisarea pe bord a tichetului corespunzator) sau depasirea timpului platit se sanctioneaza cu 90 de euro (pentru fiecare 15 minute amenda se majoreaza cu cate 90 euro).

Reguli de circulatie in Spania

Parcarea in locuri neautorizate se sanctioneaza cu amenda de 90 de euro si ridicarea autovehiculului. Recuperarea se face numai cu prezentarea in original a documentelor de proprietate asupra autovehiculului, plata unei amenzi de 230 euro si a unei alte taxe de 3 euro pe ora de depozitare a masinii.

Reguli de circulatie in Spania

Parcarea pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilitati (fara afisarea tichetului special european) se penalizeaza cu 200 de euro si cu ridicarea autovehiculului.
Se recomanda atentie sporita in timpul opririlor in parcarile amenajate pe autostrazi (in special in timpul noptii), fiind inregistrate cazuri de furt de autoturisme cu numere de inmatriculare straine, in special in sezonul estival.

Reguli de circulatie in Spania

In Spania, centura de siguranta este obligatorie pentru ocupantii locurilor din fata in interiorul localitatilor si pentru toti pasagerii in afara localitatilor.
Limitele de viteza admise
strazi urbane (centrul localitatilor) – 50 km/ora
drumuri extraurbane (provinciale si statale) – 90 km/ora
sosele nationale – 100 km/ora
autostrazi – 130 km/ora

Reguli de circulatie in Spania

Reguli de circulatie in Spania. Depasirea limitelor de viteza poate atrage aplicarea unor amenzi de pana la 1.500 euro si suspendarea permisului de conducere. Incepand cu data de 1 iulie 2006, conform noilor reglementari rutiere, depasirea cu peste 40 km/ora a limitelor de viteza constituie infractiune, iar depasirea vitezei cu mai putin de 40 km/ora se pedepseste cu amenda de pana la 1.500 euro.

Reguli de circulatie in Spania

Din 2007, s-a introdus un sistem pe puncte de sanctionare a incalcarii normelor de circulatie. In cazul depasirii cu 50 km la ora a vitezei maxime admise, conducatorul auto risca masura arestarii si retinerea autoturismului.

Reguli de circulatie in Spania

Echipamente obligatorii
Roată de rezervă sau kit de reparație
Triunghi reflectorizant (este recomandat să aveți două, legislația nu este foarte exactă în această privință) – nu se aplică pentru motociclete.
Vestă reflectorizantă – utilizarea ei este obligatorie pentru orice persoană care părăsește vehiculul avariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.