Cum sa ajungi ingrijitor de batrani in Germania

Ingrijitorii de batrani sunt printre cei mai cautati in tarile occidentale, acolo unde familiile apeleaza la ajutorul altor persoane pentru a-i ingriji pe cei dragi, aflati la varsta batranetii. Iata cum sa ajungi ingrijitor de batrani in Germania

0
1524

Ingrijitorii de batrani sunt printre cei mai cautati in tarile occidentale, acolo unde familiile apeleaza la ajutorul altor persoane pentru a-i ingriji pe cei dragi, aflati la varsta batranetii. Iata cum sa ajungi ingrijitor de batrani in Germania:
In Germania, pretentiile pentru astfel de posturi sunt ceva mai ridicate, fata de Italia, astfel incat, ingrijitorii trebuie sa fie inzestrati cu foarte multa rabdare, sa cunoasca limba germana si sa fie capabil sa acorde masuri de prim ajutor in situatiile de criza.

Cum devii ingrijitor de batrani in Germania. Aprofundarea limbii germane

Daca in Italia, bariera creata de limba nu reprezinta o problema foarte mare, iar multe dintre romance au reusit in doar cateva luni sa cunoasca limba italiana, nu acelasi lucru se poate aplica si in Germania.
Familiile care angajeaza ingrijitoare de batrani cer cunoasterea limbii germane la nivel conversational.
Persoanele care nu cunosc limba germana si sunt interesate de un asemenea post sau isi doresc sa isi imbunatateasca cunostintele, pot achizitiona Ghidul Practic de Limba Germana – pentru ingrijitori de batrani. Acest ghid ofera o sinteza a tot ceea ce va este necesar in interactiunea dumneavoastra cu cei in varsta si cu membrii din familiile acestora, urmarind activitatile specifice si cotidiene din jurnalul unei ingrijitoare.

Cum devii ingrijitor de batrani in Germania. Cursuri de psihologie in domeniu

Printre atributiile ingrijitorilor de batrani se numara multe sarcini fizice, dar si multa rabdare cu persoana cu care lucrati.
Odata cu batranetea, multi oameni pot deveni irascibili sau refuza sa accepte ajutorul, motiv pentru care trebuie sa dati dovada de o atitudine pozitiva, responsabila si plina de amabilitate, indiferent de situatie.
Daca doriti sa intelegeti mai multe despre modul in care ei gandesc sau cum ar trebui sa va raportati dumneavoastra in fata lor, puteti urma un astfel de curs sau sa cititi carti specializate. De exemplu, cartea “Cum sa ne descurcam cu ai nostri batrani si dificili parinti” o gasesti online si costa aproximativ 15 lei. Iti poate servi drept ghid in profesia de infirmiera.

Cum devii ingrijitor de batrani in Germania. Manevre de prim ajutor

Angajatorii vor fi placut surprinsi daca la interviul de angajare va veti prezenta cu o diploma care sa ateste faptul ca sunteti in masura sa acordati masuri de prim ajutor.
Rudele persoanei in varsta se vor simti mai linistiti stiind ca sunteti capabil sa interveniti intr-o situatie in care varstnicul are nevoie de ajutor de urgenta.
Cunoasterea regulilor de prim ajutor te va ajuta in posibilele situatii-criza, in care gandirea la rece este critica. Trebuie sa inveti sa nu te panichezi in cazul unui accident si sa iei cea mai buna decizie intr-un timp foarte scurt.
Crucea Rosie organizeaza cursuri de prim-ajutor care se finalizeaza cu sustinerea unui examen. Acesta dureaza 12 ore si este predat de medici atestati ca formatori de prim ajutor premedical. De asemenea, SNCRR pune la dispozitie manuale si materiale didactice.
In urma examenului sustinut la incheierea cursului, vei primi un certificat de absolvire si o legitimatie prin care se confirma ca ai fost instruit sa acorzi primul ajutor premedical. Tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu filiala Crucii Rosii din orasul tau.

Cum devii ingrijitor de batrani in Germania. Oferte de angajare

Unele firme care se ocupa cu recrutarea de ingrijitori de batrani in Germania ofera gratuit suport de curs pentru cei care vor sa invete limba germana.
Mai mult, acestia promit consiliere pe toata durata angajarii, asigurare medicale in Germania, dar si alte avantaje.
O astfel de oferta, valabila pana la data de 24 noiembrie 2017, poate fi accesata AICI.

O alta companie de recrutare ofera salariu de pana la 1200 de euro pentru postul de ingrijitor de batrani in Germania.
Printre atributiile postului se numara: gatit, hranit, administrare medicamente, cumparaturi, plimbari, curatenie, spalat rufe, programari la doctor.
Oferta poate fi accesata AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.