Cat costa scoala de soferi in Suedia. Examene multe

0
2238

Cat costa scoala de soferi in Suedia? Ei bine, costurile sunt destul de piperate. Ca sa poti sa incepi scoala de soferi aici iti trebuie un „learning permit”. Urmatorul pas pentru obtinerea unui permis de conducere consta in completarea online a unei aplicatii in care o sa declarai pe propria raspundere ca esti sanatos, dar trebuie sa treci si pe la medicul oftalmolog pentru un test de vedere.

Mai departe, formularul trebuie trimis catre Agentia de transport Suedeza. Taxa pe care trebuie sa o achiti este de 220 de coroane, adica 22 de euro.

Cat costa scoala de soferi in Suedia

Atentie! In Suedia dureaza destul de mult pana primesti acceptul de a incepe scoala de soferi. Timpul de asteptare estimat ajunge pana la doua luni.
Costurile totale ale scolii de soferi se ridica la aproape 15.000 de coroane, asta inseamna 1.500 de euro, iar banii se impart astfel:

O ora de condus in trafic dureaza intre 50-70 de minute si costa 800 de coroane. Trebuie sa faci minimum 12, caci ai multe teste de trecut. Primul dintre ele se numeste „Risk training test” si este obligatoriu pentru permisul de conducere categoria B. Dureaza 3 ore si se sustine pe calculator, la scoala de soferi. Costa intre 400 si 800 de coroane si este valabil cinci ani. Urmatorul examen obligatoriu este „Skid training Test” si se sustine atunci cand persoana este sigura pe abilitatile de condus. Partea inedita este ca o sa ai ocazia sa testezi cum se simt un accident la 7km/h sau cum poti sa scapi cu viata dintr-un accident. Acest test costa 2.000 de coroane suedeze.

Cat costa scoala de soferi in Suedia

Inarmeaza-te cu rabdare, caci abia dupa ce ai trecut aceste doua teste urmeaza examenul teoretic care dureaza 50 de minute si are 65 de intrebari. Trebuie sa ai minimum 52 de raspunsuri corecte si trebuie sa fii un bun cunoscator al mecanicii. Imediat dupa promovarea testului teoretic poti sa-l dai si pe cel practic si, daca l-ai promovat si pe acesta intr-un final o sa primesti permisul de conducere contra sumei de 250 de coroane, adica 25 de euro.

Desigur, pentru alte informatii poti accesa si site-ul Ambasadei Romaniei in Regatul Unit de aici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.