Atractii turistice in Sighisoara. Top 5 locuri de vazut o data-n viata

Pasionatii de calatorii nu trebuie sa rateze unul din cele mai frumoase orase medievale din Romania. Exista numeroase atractii turistice in Sighisoara, iar fiecare obiectiv turistic are o poveste interesanta.

0
1823

Pasionatii de calatorii nu trebuie sa rateze unul din cele mai frumoase orase medievale din Romania. Exista numeroase atractii turistice in Sighisoara, iar fiecare obiectiv turistic are o poveste interesanta.
Iata ce trebuie sa vizitati cand ajungeti in vechea cetate medievala.

Atractii turistice in Sighisoara. Turnul cu Ceas

Cladire simbol a orasului, Turnul cu Ceas este unul din cele mai populare obiective turistice din Sighisoara.
In vechea cetate medievala existau 14 tunuri de aparare, insa astazi au mai ramas doar cateva din ele. Turnul cu ceas are o inaltime de 64 de metri, iar in secolul al XVII-lea a fost instalat un orologiu, dotat cu un mecanism mobil, si care infatisa sapte zeitati: Marte, Mercur, Jupiter, Soarele, Diana, Venus si Saturn.
Edificiul devenit muzeu poate fi vizitat si ofera o priveliste spectaculoasa.

Atractii turistice in Sighisoara. Casa Vlad Dracul

La doar cativa pasi de Turnul cu Ceas se afla o casa cu doua etaje in jurul careia circula multe legende. Casa poarta numele „Casa Vlad Dracul” si se spune ca aici s-a nascut Vlad Tepes si a copilarit primii patru ani din viata.

Atractii turistice in Sighisoara. Scara acoperita

Scara acoperita sau Scara scolarilor este una din cele mai populare atractii turistice din Sighisoara. Aceasta structura care numara in prezent doar 175 de trepte a fost construita in anul 1642. Pe atunci, avea 300 de trepte si avea ca scop facilitarea accesului elevilor la Liceul Joseph Haltrich, din acest motiv fiind si acoperita.

Atractii turistice in Sighisoara. Piata Centrala

Daca ajungeti in Sighisoara, cu siguranta veti poposi si in Piata Centrala. Odinioara, acest loc servea drept loc de intalnire al comerciantilor si de organizare a proceselor de judecata cu public. Din acest motiv, si in prezent se poate remarca in Piata Centrala un stalp al infamiei, sub forma unei coloane, prevazute cu inele de fier, de care erau legati hotii si criminalii.

Atractii turistice in Sighisoara. Biserica Leprosilor

Construita pe malul Tarnavei, aceasta biserica si-a primit numele in urma construirii unei leprozerii, chiar in incinta sa. Se intampla in secolul al XVI-lea, in urma unei donatii facute de un preot.
Biserica Leprosilor are o istorie cu totul aparte, dar si o arhitectura care aminteste de perioada medievala, oferit de decorul tipic sasesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.