Buletin expirat in Belgia. Acte necesare

0
2445
buletin expirat in belgia

Buletin expirat in Belgia. Acte necesare. Pentru românii care trăiesc în Belgia este extrem de simplu să-şi schimbe buletinul atunci când acesta a expirat. Paşii sunt menţionaţi mai jos, iar întreg demersul nu durează deloc prea mult:

Buletin expirat in Belgia

Cartea de identitate se eliberează în România de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Populaţiei din zona de domiciliu a solicitantului. În cazul pierderii, furtului sau expirării cărţii de identitate, a schimbării de nume sau adresă, se poate obţine o nouă carte de identitate. Demersul se face personal sau împuternicind o persoană prin procură autentificată de Secţia Consulară a Ambasadei.

Actele necesare pentru întocmirea şi autentificare procurii necesare obţinerii cărţii de identitate sunt:

5 fotografii color, 3 / 4 cm cu o bandă alba de 7 mm la bază;
Cartea de identitate românească sau paşaport românesc în curs de valabilitate, pe baza cărora se va proceda la autentificarea procurii. În cazul în care solicitantul nu se mai află în posesia unuia din actele de identitate de mai sus sau acestea sunt expirate, ambasada poate elibera, contra cost, un titlu de călătorie – înlocuitor temporar al paşaportului.

TITLUL DE CALATORIE – este documentul care se elibereaza de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei cetatenilor romani aflati in strainatate, care nu mai poseda un document de calatorie valabil, pentru ca titularul sa se poata intoarce in tara. Titlul de calatorie are o valabilitate de cel mult 30 de zile, care inceteaza de drept la data intrarii titularului in Romania.

Buletin expirat in Belgia

IMPORTANT : Noua procedura de eliberare a pasapoartelor electronice si a titlurilor de calatorie impune prezenta obligatorie a solicitantului la sediul consulatului, inclusiv a minorilor, avand in vedere ca este necesara preluarea in format electronic a fotografiei si semnaturii. De asemenea, este necesara prezentarea in original a tuturor actelor necesare eliberarii documentelor de calatorie.

Pentru mai multe informaţii despre schimbarea buletinului atunci când trăieşti în străinătate accesează site-ul MAE.ro de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.