Mesajul medicului Streinu Cercel pentru românii din Italia: Nu veniți în România dacă nu aveți o nevoie anume

0
463
FOTO: AshutoshGoyal/Pixabay.com
FOTO: AshutoshGoyal/Pixabay.com

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, profesorul Adrian Streinu Cercel le-a transmis românilor Italia „dacă nu au nevoie să vină acasă, să nu vină”.

Streinu Cercel a mai spus, la Medika TV, că românii care vin din peninsulă acasă de Paște s-ar putea să aibă „surpriza” să fie trimiși în carantină sau izolați la domiciliu.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină. Dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. (…) Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, și să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând.

Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior”, a declarat profesorul Streinu Cercel la Medika Tv, întrebat ce mesaj are pentru românii din Italia care vor să vină în România de Paște.

Streinu Cercel a mai spus că autoritățile române sunt pregătite să facă față unui eventual val de români din Italia care ar putea veni acasă de Paște, iar controlul și adoptarea necesare în cazul lor se va face cu „calm” și rigurozitate.

În România au fost confirmate până acum 6 cazuri de infecții cu noul coronavirus. Italia a decis să închidă toate școlile și universitățile până pe 15 martie. De asemenea, toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal din Serie A, se vor disputa fără spectatori.

Cele mai recente statistici arată că în Italia au fost înregistrate până acum 3.089 de cazuri de infecții cu noul coronavirus. 107 persoane au murit și 276 sunt la terapie intensivă. Cea mai gravă situație este în Lombardia, unde s-au înregistrat 1.820 de infecții. Probleme sunt și în Emilia-Romagna, unde sunt 544 de cazuri și în Veneto, unde sunt 360 de cazuri.

FOTO: AshutoshGoyal/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.