Cati romani sunt in fiecare tara din U.E

In ultimii ani, Romania a intrat in top cinci tari europene din care au migrat cel mai multi oameni. Informatia cu privire la cati romani sunt in fiecare tara din U.E vine de la ultimul sondaj al Organizatiei Natiunilor Unite.

0
1304

In ultimii ani, Romania a intrat in top cinci tari europene din care au migrat cel mai multi oameni. Informatia cu privire la cati romani sunt in fiecare tara din U.E vine de la ultimul sondaj al Organizatiei Natiunilor Unite, care a plasat tara noastra pe pozitia a patra.

Cati romani sunt in fiecare tara din U.E. Peste 2,5 milioane de romani sunt rezidenti legali in alte state europene

Potrivit ultimelor date inregistrate de biroul statistic european Eurostat, peste 2,5 milioane de romani lucreaza in alte tari europene.
Calculele oferite de News.ro arata ca in Italia, Spania si Ungaria, cetatenii romani se afla pe primul loc in clasamentul imigrantilor dupa cetatenie.
Cei mai numerosi romani se afla in Italia, unde erau inregistrati, la inceputul anului 2015, 1,132 milioane de cetateni romani, reprezentand 22,6% din numarul total al strainilor din peninsula.
In Spania erau inregistrati, la aceeasi data, 708.400 de romani, adica 15,9% din totalul strainilor, iar in Ungaria – 28.600 de cetateni romani, ce reprezinta 19,7% din totalul strainilor.

Cati romani sunt in fiecare tara din U.E. Alte state cu comunitati mari de romani

Dupa Italia si Spania, Germania ocupa cea de-a treia pozitie in topul alegerilor facute de imigrantii romani. Aici au fost inregistrate 345.000 de persoane cu cetatenie romana, urmata fiind de Marea Britanie (178.000 cetatenie romani), Austria (71.300, locul 5), Portugalia (31.500, locul 4), Danemarca (18.800, locul 4) si Slovacia (5.300, locul 3).

Dupa Romania, Polonia este urmatoarea tara europeana cu cei mai multi cetateni care locuiesc in alte state membre, cu circa 1,9 milioane persoane inregistrate la inceputul anului 2015.

Cand vine vorba de statistici cu privire la cati romani sunt in fiecare tara din U.E este bine de stiut ca exista o mica confuzie intre cetatenii din Republica Moldova si cei din Romania.
Astfel, Eurostat a inregistrat si statistici privind locul nasterii cetatenilor straini rezidenti, in cazul romanilor existand uneori diferente semnificative, mai ales ca urmare a numarului mare de cetateni din Republica Moldova care au primit cetatenie romana – si sunt automat inregistrati ca romani in alte state din UE -, dar si a numarului semnificativ de persoane nascute in Romania care s-au stabilit in Ungaria.

Astfel, in Italia sunt inregistrati 1,132 milioane de cetateni romani si doar 1,016 milioane de persoane nascute in Romania, diferenta de circa 116.000 de persoane fiind cetateni romani nascuti in alte state (Republica Moldova sau Ucraina, in proportie covarsitoare).
De asemenea, in Spania sunt 708.400 de cetateni romani si doar 646.200 persoane nascute in Romania, diferenta fiind de 62.200 de persoane cu cetatenie romana, dar care nu s-au nascut in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.