Tari in care romanii nu au nevoie de viza. Lista statelor din afara UE care nu solicita viza

Daca sunteti pasionat de calatorii si vreti sa descoperiti si locatiile ceva mai exotice din jurul lumii, aflati ca exista numeroase tari in care romanii nu au nevoie de viza.

0
5396

Daca sunteti pasionat de calatorii si vreti sa descoperiti si locatiile ceva mai exotice din jurul lumii, aflati ca exista numeroase tari in care romanii nu au nevoie de viza.
Tot ce trebuie sa faceti este sa va interesati de clima locului, sa va faceti bagajul in mod corespunzator si sa va programati zborul!

Daca in Europa exista posibilitatea de a vizita zeci de tari in care romanii nu au nevoie de viza, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, situatia se schimba cand vine vorba de alte continente.

Tari in care romanii nu au nevoie de viza (in afara Europei):

Pentru urmatoarele tari romanii nu au nevoie de viza, daca sederea nu depaseste perioada de 90 de zile: Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Brunei, Kiribati, Macao, Mauritius, Panama, Saint Vincent & Grenadine, Saint Kitts & Nevis, Seychelles, Republica Dominicana.
Potrivit capital.ro, in cazul Republicii Dominicane este necesar, totusi, sa achizitionati un card turistic, care se elibereaza la sosirea pe aeroport, contra unei taxe de 10 dolari.
O alta destinatie atractiva si in care romanii nu au nevoie de viza este si Emiratele Arabe Unite.

Din anul 2014, Guvernul Emiratelor Arabe a luat toate masurile necesare, astfel incat, romanii sa poata beneficia de aceasta facilitate la toate punctele de trecere a frontiere, conform MAE.

De la 1 mai 2017, Canada devine una din zecile de tari in care romanii nu au nevoie de viza

Incepand de anul acesta, romanii care au avut in ultimii ani viza de Canada vor putea sa calatoreasca in aceasta tara in baza unei Autorizatii Electronice de Calatorie.
Acest card electronic costa sapte dolari canadieni si se obtine in urma depunerii unui formular pe site-ul Ambasadei.
Autorizatia Electronica de Calatorie va permite turistilor sa se deplaseze frecvent, pe calea aerului, pe teritoriul Canadei (in general, pana la sase luni consecutive) si are o valabilitate de cinci ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.