De ce acte ai nevoie pentru a ridica o casa in Germania

Daca locuiesti cu familia in strainatate si te intrebi de ce acte ai nevoie pentru a ridica o casa in Germania, vestile sunt bune pentru voi. Intreaga procedura se desfasoara online si implica mai putin birocratie, comparativ cu Romania.

0
4268

Daca locuiesti cu familia in strainatate si te intrebi de ce acte ai nevoie pentru a ridica o casa in Germania, vestile sunt bune pentru voi. Intreaga procedura se desfasoara online si implica mai putin birocratie, comparativ cu Romania.

Iata de ce acte ai nevoie pentru a ridica o casa in Germania

„Baugenehmigung” este dosarul pe care trebuie sa il depui pentru pentru obtinerea autorizatiei de construire a casei. Acesta trebuie analizat de catre autoritatile administratiilor publice locale.
Potrivit greatnews.ro, in Germania, la fel ca in alte state occidentale, procedura aceasta se desfasoara online. In Berlin, de exemplu, autoritatile au decis ca pentru anumite constructii sa nu mai fie nevoie de autorizatie, ci doar de o instiintare.
Astfel, daca beneficiarul anunta autoritatile ca isi doreste sa ridice o locuinta, conform normelor legale, iar in patru saptamani nu primeste niciun fel de interdictie, beneficiarul se poate apuca de lucru.

De ce acte ai nevoie pentru a ridica o casa in Germania si ce trebuie sa contina dosarul depus

– schita si planul casei
– o harta
-informatii cu privire la terenul pe care va fi construita casa si sursa de apa din apropiere

Mai multe informatii gasiti AICI.

De asemenea, un alt aspect important il reprezinta vecinii. Acestia trebuie sa fie informati cu privire la constructia pe care urmeaza sa o desfasurati si trebuie sa-si dea acordul printr-o hartie semnata.

Cat dureaza obtinerea autorizatiei de constructie a casei

Odata ce ai inteles de ce acte ai nevoie pentru a ridica o casa in Germania, nu mai ramane decat sa astepti raspunsul oficial al autoritatilor.
Publicatia doingbusiness.org a facut o analiza cu privire la durata si procedurile ce trebuiesc urmate pentru a obtine o autorizatie de construire. Potrivit datelor furnizate de ei, in Germania iti sunt necesare 96 de zile pentru a te apuca de construit locuinta mult visata, iar procesul implica 8 etape.
Desi suna complicat, toate acestea sunt simple instiintari si aplicatii care se desfasoara online si nu implica alergatul de la un ghiseu la altul.
Prin comparatie cu Romania, un roman aflat in tara va avea de asteptat 257 de zile pentru obtinerea documentului si numeroase ore petrecute la ghiseele autoritatilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.