Ce sa vizitezi in Irlanda

Irlanda ofera privelisti spectaculoase si monumente culturale cu totul aparte. Daca te-ai hotarat sa iti faci bagajele si sa vii pe aceasta insula captivanta, iata ce sa vizitezi in Irlanda.

0
1272

Cand vine vorba de destinatii de vacanta, clima rece si ploile constante din Irlanda pot fi trecute ca puncte minus de catre turisti. Totusi, Irlanda ofera privelisti spectaculoase si monumente culturale cu totul aparte. Daca te-ai hotarat sa iti faci bagajele si sa vii pe aceasta insula captivanta, iata ce sa vizitezi in Irlanda.

Ce sa vizitezi in Irlanda: Dun Aengus

Dun Aengus este una dintre comorile de pe Insulele Aran si reprezinta un fort din piatra, construit la marginea cea mai de vest a Europei.
Dun Aengus a fost descris de multi drept unul dintre cele mai magnifice locuri de acest fel din Europa, fiind considerat si unul din cele mai romantice locuri din Irlanda, cu privelisti spectaculoase.

Ce sa vizitezi in Irlanda: Stancile Moher

Cand spui Irlanda, una din cele mai cunoscute privelisti este data de Stancile Moher. Prapastia care masoara 200 de metri inaltime ofera o panorama care taie rasuflarea oricui.
In partea de sud a celui mai inalt pisc se afla si un centru pentru turisti: Turnul O’Brien a fost construit in anul 1835 de Cornelius O’Brien, urmas al lui Brian Boru, marele rege al Irlandei.
Tot aici se mai organizezasi excursii cu barca, cu punctul de plecare din Liscannor si Doolin.

Ce sa vizitezi in Irlanda: Dublin

Capitala Irlandei, Dublin, este una plina de culoare si oameni veseli care, cumva, compenseaza vremea de afara. Este locul ideal daca vrei sa te relaxezi intr-unul din celebrele pub-uri irlandeze. Unul din ele este The Temple Bar, cel mai cunoscut pub irlandez. Locul este arhiplin in fiecare zi, iar seara au loc show-uri live.
Daca nu ati reusit sa gasiti un loc la The Temple Bar, puteti merge la Guiness Storehouse, fabrica de bere Guiness, unde va puteti delecta cu berea care a devenit simbolul Irlandei.

Shoppers on Grafton Street. Dublin, Ireland

Dublin este locul in care se afla si numeroase muzee si cladiri istorice: Muzeul de Arta Moderna, Castelul Dublin, Catedrala Saint Patrick sau Biblioteca Chester Beatty, locul in care veti gasi manuscrise extrem de vechi, sunt doar cateva din ele.
Daca vizitati orasul Dublin in luna martie, in ziua de 17 a lunii are loc celebra sarbatoare Saint Patrick’s Day, o zi in care intreg orasul este plin de culoare si evenimente.

Ce sa vizitezi in Irlanda: Glendalough

Glendalough, cunoscut drept „Valea celor doua lacuri” sau „Orasul celor sapte biserici”, este o parte idilica a Irlandei. Acest loc s-a conservat cel mai bine in timp, iar peisajele parca te trimit intr-o cu totul alta perioada, departe de agitatia secolului nostru.

Este si locul in care veti gasi si cele mai importante ruine monahale din Irlanda. Constructia a fost fondata de catre Sf. Kevin, in urma cu mai bine de 14 secole in urma.
In acea perioada, aceasta regiune era considerata cea mai verde din intreaga tara. In zilele noastre, Glendalough este o regiune de o frumusețe naturală rar intalnita, cu suprafete impadurite intinse si o retea completa de drumuri, aflata in continua modernizare.

Ce sa vizitezi in Irlanda: Castelul Leap

Pentru pasionatii de povesti cu mister, o vizita la Castelul Leap nu trebuie sa lipseasca. Castelul Leap este unul din cele mai cunoscute castele irlandeze si despre care se spune ca ar fi si cel mai bantuit.
El a fost construit in secolul 15 de catre familia O’Bannon si s-a numit inițial “Leap of the O’Bannons”. In anul 1513, contele din Kildare, Gerald Fitzgerald a reusit să cucereasca acest castel, iar in anul 1557, castelul a intrat in posesia familiei O’Carrolls.
Aici este locul despre care se spune ca au avut loc multe evenimente sangeroase, iar cladirea detine chiar si acum ramasitele unei temnite in care oamenii erau lasati sa moara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.